@zjadacz_Cebuli: Ale zaraz, czy ktoś zmusza kobiety do zajmowania się domem? Czy jezlei mieszkam sam i zajmuje się domem, mam pracę , zarabiam etc, to czy znaczy, że mam tak źle jak kobiety, czy po prostu one są ułomne?
@zjadacz_Cebuli rzygam. U mnie w robocie wszystkie kierownicze stanowiska to baby, 80% załogi też. Oh, czemu? Bo typy rypią na budowach, fabrykach, magazynach, polach, a nie w biurach. 8 lat dymałem w hucie stali za granicą, dopiero po 40tce w końcu siedzę.
@zjadacz_Cebuli: no cóż, panie wybrały sobie mężczyzn, którzy nie potrafią ugotować obiadu ani wstawić prania, więc ich problem (⌐͡■͜ʖ͡■) Tak jak w drugą stronę nie szkoda mi panów, którzy wzięli sobie księżniczki ĄĘ.
@zjadacz_Cebuli pewnie kobiety które postuja takie rzeczy nie potrafia nawet poprawnie wyprasowac koszuli albo wyczyścić piekarnika, ale nie przeszkadza im to marudzic jak to maja źle xD
Jeszcze gdyby ktoś im kazał to robić poza normalnym podzialem obowiązków w domu. Eh, szkoda strzepic ryja
@zjadacz_Cebuli przeciez pranie, sprzatanie, gotowanie i prasowanie to nie jest #!$%@? nic trudnego i czasochlonnego. Mit prac domowych to jest jakies #!$%@? gowno. Mieszkam sam. Mam czysto, wyprane, zawsze dobre jedzenie, a sam sobie gotuje. Nadal chodze do pracy, nadal mam czas na rozwijanie siebie, spotykanie sie ze najomymi, spedzanie czasu z corka. Ali Wong juz pare lat temu w swoim standupie zauwazyla, ze wolalaby ogarniac chate niz robic kariere XD
#grazynacore
Ale zaraz, czy ktoś zmusza kobiety do zajmowania się domem? Czy jezlei mieszkam sam i zajmuje się domem, mam pracę , zarabiam etc, to czy znaczy, że mam tak źle jak kobiety, czy po prostu one są ułomne?
Jeszcze gdyby ktoś im kazał to robić poza normalnym podzialem obowiązków w domu. Eh, szkoda strzepic ryja
@ClitHunter: po "czterdzieścitce"?
#grammarnazi