Wpis z mikrobloga

@dobrzecisiewydaje: i tak ma być, z imbirem próbowałem, z kurkumą nie. Po namyśle przypominam sobie jeszcze super ostrą papryczkę i anyż. No i dla mnie lubczyk to podstawa, mam na działce więc żadem problem. Dodatkowo jak udaję polski ramen to na talerz daje szczypior cebulki- zajebiste. No i w sezonie pietruszka, ale to wiadomo( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@egocentryczka: tu na dwóch, zdarza się tez na trzech/czterech. Ale taką moją podstawą zawsze są żeberka i szpodner lub mostek wołowy, w zależności co jest ładniejsze w sklepie. Do tego dodaje tez czasem mięso z indyka (szyja i/lub skrzydło) i czasem kurze łapki, ale to jak wiem, ze z rosołu będzie pomidorowa na następny dzień.
Kapusta sprawia, że rosół ma delikatnie słodki posmak, ale w inny sposób niż po marchewce.
  • Odpowiedz