Wpis z mikrobloga

[Zakupiłem z polskiego magazynu]( http://www.aliexpress.com/store/2336004?spm=a2g0s.12269583.0.0.22839a40SnSKtr) mi banda 4. Wysłali z Hiszpanii. Dostałem po 4 dniach więc nie miałem pretensji. Niestety dostałem wadliwą sztukę, która wytrzymuje na baterii 2 dni (na podstawowych ustawieniach). Testowałem 3 tygodnie, zero poprawy.

Otworzyłem spór. Wstawiłem zdjęcia pokazujące statystykę ładowania i opisałem szczegółowo problem. Sprzedawca to zignorował. Ali wkroczyło i kazało wrzucić filmik, który pokazuje problem. Na wrzucenie filmiku miałem 4-5 dni. Nie zrobiłem tego. Nie wyobrażam sobie jak mam nagrać 1-2h materiału pokazującego spadek o te 2-4%. Nie mam na to czasu. Ali w takim razie zaproponowało wysyłkę z powrotem do sprzedawcy. Sprzedawca się zgodził. Ja bym się też zgodził gdy by nie to, że mam wysłać według sprzedawcy na adres Chiński. Czy jest szansa aby Ali zmieniło adres na adres magazynu w Polsce? Co można jeszcze zrobić? Mam 10 dni na wrzucenie trackingu zwrotu.

Mam małe doświadczenie w zakupach na ali. Zakładam że to ich podstawowa procedura kombinowania. Niestety nie robiłem zakupów przez paypal'a tylko płaciłem bezpośrednio kartą.

Ktoś zna jakiś sposób aby "naprawić" tego Miband'a i wydłużyć pracę na baterii? Robiłem kilkukrotny reset do ustawień fabrycznych, ładowałem powerbankiem i testowałem na kilku telefonach.

#aliexpress #xiaomi #miband #miband4
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k3lt: Chce odesłać do miejsca, z którego paczka powinna zostać wysłana według tego co zapłaciłem.W trakcie zakupu wybrałem "do Poland za pośrednictwem DPD_PL" - Czyli z polskiego magazynu. Nie znam się na ali ale dla mnie to logiczne. Płace za produkt więcej z wyborem wysyłki z Polski w porównaniu do wysyłki z Chin ale ma za to szybszą wysyłkę i możliwość zwrotu do Polski. Jeżeli moje założenie jest błędne a
  • Odpowiedz
@Zbiku898989: @www_h: nie wiem jak ta ale np miband2 mial taka przypadlosc ze jak sie go katowalo wysokim pradem to aku mial problemy z ladowaniem "do pelna"... np powerbanki od siaomi maja specjalny tryb ladowania niskim pradem wlasnie do zegarkow/opasek... oczywiscie to szukanie dziury w calym bo nie mam zadnej pewnosci ze to cokolwiek pomoze
  • Odpowiedz