Aktywne Wpisy
pierwszynawenus +497
Właśnie ogarnąłem, że dzieciaki we wczesnej podstawówce nie potrafią już używać Windowsa. Nie wiedzą co to są pliki i foldery, nie umieją instalować programów, niektóre nawet mają problem z obsługą myszki. Ogarniają tylko świetnie urządzenia z dotykowym ekranem - smartfony i tablety.
mam_spanko +5
Znam się z różową pół roku, ona wzięła mieszkanie na kredyt i chce żebyśmy razem zamieszkali.
Moje pytanie jest takie: Czy zasadne jest żebym podpisał z nią umowę najmu? Czy wystarczy ustalenie słowne kto ile płaci
Co prawda kochamy się i nie myślimy o rozstaniu, a raczej snujemy wspólną przyszłość no ale jednak jestem ciekawy co by zrobił wykopek
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Moje pytanie jest takie: Czy zasadne jest żebym podpisał z nią umowę najmu? Czy wystarczy ustalenie słowne kto ile płaci
Co prawda kochamy się i nie myślimy o rozstaniu, a raczej snujemy wspólną przyszłość no ale jednak jestem ciekawy co by zrobił wykopek
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Z zycia wziete o 3 #p0lka w mojej rodzinie
Mam 3 kuzynki, 2 od strony brata ojca i 1 od strony brata mamy. Pierwsza najstarsza wyjechala do UK kilka lat temu by zostac aktorka. Jak to zawsze bywa, aktorka jest tylko na blogu, instagramie i na fejsie. A za dnia pracuje w Starbucksie. Ale jakie miala szczescie ze nabila sie na rodowitego anglika #przegrywa ktory za pieniadze jego taty (firma) funduje jej minimum 4 podroze rocznie do RPA, Stanow i Meksyku. A pozniej mozna przeczytac na jej blogu jak to trudno zyc z pensji aktorki....
Druga kuzynka przeprowadzila sie z malego miasta do Warszawy i zostala wielka korpobiurwa. Czyli inaczej HR analyst co pyta sie czy .net to jezyk programowania. Oczywiscie trudno przezyc na pensji 6,000 brutto miesiecznie wiec szybko wskoczyla w zwiazek z typowym piwniczakiem programista z jej firmy. Lata do Chin przynajmniej raz do roku i slyszalem ze juz jakis kredycik wzieli na mieszkanie
Trzecia kuzynka, podczas imprezy w klubie ze swoimi znajomymi i chlopakiem, poznala szwajcara. Nastepny przegryw, piwniczak, bezrobotny co przyjechal na impreze do Polski. Chyba z tego co pamietam to wrocila z nim tego samego wieczoru do jego hotelu zostawiajac (bylego?) chlopaka w klubie. I jak myslicie? Co sie stalo pozniej? Oczywiscie ze wyjechala do Szwajcarii i juz maja 2 letnie dziecko. Ona byla po makijazystyce (czy jakolwiek to sie nazywa) wiec tam od razu otworzyla swoj salonik - za hajs rodzicow przegrywa. Jej byly chlopak sie zalamal bo mial normalna prace, wynajmowal fajne mieszkanie i zbieral na wklad wlasny a tutaj otyly szwajcar mu odbil dziewczyne tylko dlatego bo mial inny paszport.
Moral tej historii jest taki drogie dzieci, ze p0lka zawsze bedzie p0lka a kazdy #przegryw znajdzie swoja pieknosc (o ile ma dobry paszport lub hajsy od bogatych rodzicow). Wiec glowa do gory! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #p0lka #erasmus #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Wyjedź do UK, na pewno lepie jzarobisz niż tutaj. Nawet w głupim Starbucksie.
Nie?
To do Warszawy i zostań korpo-bjurwą, zarabiaj 6k. O, też nie?
Są z kimś, bawią się za jego hajs (ale może tez kochają, skąd wiesz), ale co z tego. Co Ciebie to obchodzi. Wyjdź z dziury i weź się za siebie, zamiast patrzeć na innych i bóldupić. Marnujesz tylko energię.
I brawo. To jest po prostu kwintesencja tego tagu. Zadajcie sobie tylko pytanie: czy to jest właśnie to czego chcecie?
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie tylko dlatego że miał paszport. Miał też hajs.
@zosiasamosia1: czyli co trzecia? No jakby nie patrzeć to w ch*j dużo
@brixo: troche tak xd btw nie byłam jeszcze na Jokerze to musze zaczekac jak opadnie hype i znalezc pustą sale kinowa i isc xD
a na Jokera warto się wybrać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Alez ja mieszkam za granica i dobrze mi sie zyje ze swoja rodzina. Tylko pisze jak to wyglada u moich rowiesniczek 89-92, ze bez pomocy betabankomatow to zbytnio by sobie nie polataly.
A najlepsze jest kiedy trzeba
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Komentarz usunięty przez autora
Ja osobiście nie mogłabym tak, jestem zbyt ambitna na to, ale w ogóle mnie nie obchodzą baby tego typu. Po co na nie spalać energię.