Wpis z mikrobloga

Zielone curry z kurczakiem, pieczarkami, brokułem, marynowanymi pędami bambusa i kiełkami fasoli mung.

- 300 g piersi kurczaka
- 400 ml mleczka kokosowego
- 50 g zielonej pasty curry
- 200 g pieczarek (lepsze będą inne grzyby)
- 160 g brokuła (i/lub zielonej fasolki, groszku cukrowego, cukinii)
- marynowane pędy bambusa
- marynowane (lub nie) kiełki fasoli mung
- 60 gramów masła
- ewentualnie sos rybny

Do garnka wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj 2 minuty. Dodaj pokrojoną w paski pierś z kurczaka oraz warzywa. Przypraw sosem rybnym i gotuj na małym ogniu aż warzywa będą dla Ciebie odpowiednie. Zdejmij z ognia i dorzuć 60 gramów masła. Mieszaj aż się roztopi. Na talerzu dodaj kiełki fasoli oraz pędy bambusa. Gotowe.

Pyszne, jednogarnkowe i błyskawiczne.


Makro:

B: 83,2 g
T: 127,3 g
W: 21,6 g
Kcal: 1538

#keto #gotujzwykopem
dietyloamoniowy - Zielone curry z kurczakiem, pieczarkami, brokułem, marynowanymi pęd...

źródło: comment_2FQDV1d6nsgjg2A7F6uXYFRE3ONz0ttJ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz