Wpis z mikrobloga

Jak można tworzyć człowieka i tym samym skazywać go na 15-20 lat szkoły i 40 lat pracy gdzie tylko 2/7 czasu należy do ciebie? Jak można to robić i jeszcze głosić, że czyni się coś pożytecznego i pożądanego? Jak można czuć moralną wyższość nad tymi, którzy stronią od tworzenia kolejnych niewolników? Życie zawsze było do d--y, i jest do d--y także teraz, a będzie jeszcze gorsze. S---------y, odhumanizowany, przeludniony, zoptymalizowany świat, gdzie nic już nie zostało do odkrycia i nic nie ma już do zrobienia. Świat umierający, zdeptany przez ludzką hordę. Wszystko w oparach duszącego absurdu i bezsensu. Jak można widząc to wszystko robić nowych ludzi i twierdzić, że to normalne - nie rozumiem.
#antynatalizm
  • 172
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Może obracasz się wokół samych przegrywów? Zmień otoczenie.

@Royal_Email: już ci tłummaczyłem dlaczego nikt nie wygrywa i dlaczego to wynika z logicznego procesu myślowego, nie będę się powtarzał

Dlatego nie wciskam im kitu że fajne życie sie im z góry
  • Odpowiedz
@johnny_tomala: nie przekonasz rodzica że stworzył kolejną istotę skazaną na śmierć, w lepszych bądź gorszych warunkach. Bo wtedy musiałby przyznać że całe życie był w błędzie a do tego mózg nie dopuścić, gdyż wtedy stryczek murowany
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: kolego, nie kop tak mocno tego 568cośtam, bo gość spuchnie. Już widać, że dostał zadyszkę po Twojej pierwszej odpowiedzi po wpisie OPa, a Ty go jeszcze tam dobijasz ( ͡° ͜ʖ ͡°) miej litość dla natalistów, to nie ich wina, że są tacy jacy są, tylko instynktu którym ślepo podążają.
  • Odpowiedz
Życie zawsze było do d--y, i jest do d--y także teraz, a będzie jeszcze gorsze. S---------y, odhumanizowany, przeludniony, zoptymalizowany świat, gdzie nic już nie zostało do odkrycia i nic nie ma już do zrobienia. Świat umierający, zdeptany przez ludzką hordę. Wszystko w oparach duszącego absurdu i bezsensu.

@johnny_tomala: Ogólnie się zgadzam, też jestem zdecydowanym antynatalistą, ale myślę, że tutaj trochę przesadzasz. Życie nie tyle jest, co może być do d--y.
  • Odpowiedz
@P3tro: Oho kolejny pseudointeligent ktory uwaza siebie za lepszego bo jedyne do czego doszedl to do wniosku, ze nic nie ma sensu. Uwielbiam w wykopie to ze takie spierdoxy jak wy zbieraja sie tutaj (bo tylko ten chlew obsrany gownem zapewnia wam anonimowosc w swoich wysrywach) i razem masujecie sie po mosznach uwazajac za lepszych od reszty.

Najlepsze jest to dolewanie oliwy do ognia przez takich typkow jak ja i
5.....9 - @P3tro: Oho kolejny pseudointeligent ktory uwaza siebie za lepszego bo jedy...

źródło: comment_1lXPdqQIPu9E4R23E1LdcJRnZx9UdkvD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@paul772: Ale czemu ja mam w ogole podawac jakis argument ktory ma obalac wasze zaprzeczenie czlowieczenstwa xD juz pare postow wyzej napisalem koledze, ze jedyne dwie osoby w moim zyciu ktore spotkalem z tak silnym poczuciem antynatalizmu to osobowosci typu border ze sklonnosciami do autodestrukcji i przezyta trauma w mlodym wieku gdzie jednej nawet udalo sie unicestwic. Przez cale zycie poznalem pewnie jak kazdy pare tysiecy osob i tylko dwie
  • Odpowiedz
@5684379: poki co stosujesz dowody anegdotyczne, ad personam i pewnie kilkaninnych ad coś tam. Jak chcesz byt traktowany jak racjonalny czlowiek to poslóguj sie merotycznymi argumetami podwazającymi antynatalizm albo uznającymi slusznosc prokreacji.
  • Odpowiedz
@kruszon_: @paul772: nie martwcie sie wiecej tu nie zawitam, dla was kazdy argument nie bedzie merytoryczny bo macie sposob dzialania identyczny z osobami ktore wstapily do sekty czy tych smiesznych piramid finansowych typu fm, amway. Macie jakies swoje przekonanie, argumentu dorobione do postawionej tezy i kazdy kontrargument bedzie glupi i bez sensu. Spoleczenstwo jako organizm was nie potrzebuje, destabilizujecie go, jestescie zaraza czlowieczenstwa, caly nasz swiat jest oparty
  • Odpowiedz
nie martwcie sie wiecej tu nie zawitam, dla was kazdy argument nie bedzie merytoryczny bo macie sposob dzialania identyczny z osobami ktore wstapily do sekty czy tych smiesznych piramid finansowych typu fm, amway.

@5684379: nigdzie nie podales jeszcze zadnego argumentu przeciwko antynatalizmowi, na raze to tylko oceniales ich wyznawcow i mowiles o sobie
Po prostu nie chce ci sie wejsc np na wikipedie, zapozna sie z argumentami i odnosic sie do nich
  • Odpowiedz