Jak można tworzyć człowieka i tym samym skazywać go na 15-20 lat szkoły i 40 lat pracy gdzie tylko 2/7 czasu należy do ciebie? Jak można to robić i jeszcze głosić, że czyni się coś pożytecznego i pożądanego? Jak można czuć moralną wyższość nad tymi, którzy stronią od tworzenia kolejnych niewolników? Życie zawsze było do d--y, i jest do d--y także teraz, a będzie jeszcze gorsze. S---------y, odhumanizowany, przeludniony, zoptymalizowany świat, gdzie nic już nie zostało do odkrycia i nic nie ma już do zrobienia. Świat umierający, zdeptany przez ludzką hordę. Wszystko w oparach duszącego absurdu i bezsensu. Jak można widząc to wszystko robić nowych ludzi i twierdzić, że to normalne - nie rozumiem. #antynatalizm
@johnny_tomala: nie przekonasz rodzica że stworzył kolejną istotę skazaną na śmierć, w lepszych bądź gorszych warunkach. Bo wtedy musiałby przyznać że całe życie był w błędzie a do tego mózg nie dopuścić, gdyż wtedy stryczek murowany
@Royal_Email: wędkę* ty nawet pisać nie potrafisz a nowe istoty chcesz tworzyć, ja p------e a, no i masz obowiązek zapewnić wszystko co dzieciak zechce, sam go tu ściągnąłeś
@hehexdlollmao: kolego, nie kop tak mocno tego 568cośtam, bo gość spuchnie. Już widać, że dostał zadyszkę po Twojej pierwszej odpowiedzi po wpisie OPa, a Ty go jeszcze tam dobijasz ( ͡°͜ʖ͡°) miej litość dla natalistów, to nie ich wina, że są tacy jacy są, tylko instynktu którym ślepo podążają.
Życie zawsze było do d--y, i jest do d--y także teraz, a będzie jeszcze gorsze. S---------y, odhumanizowany, przeludniony, zoptymalizowany świat, gdzie nic już nie zostało do odkrycia i nic nie ma już do zrobienia. Świat umierający, zdeptany przez ludzką hordę. Wszystko w oparach duszącego absurdu i bezsensu.
@johnny_tomala: Ogólnie się zgadzam, też jestem zdecydowanym antynatalistą, ale myślę, że tutaj trochę przesadzasz. Życie nie tyle jest, co może być do d--y.
@P3tro: Oho kolejny pseudointeligent ktory uwaza siebie za lepszego bo jedyne do czego doszedl to do wniosku, ze nic nie ma sensu. Uwielbiam w wykopie to ze takie spierdoxy jak wy zbieraja sie tutaj (bo tylko ten chlew obsrany gownem zapewnia wam anonimowosc w swoich wysrywach) i razem masujecie sie po mosznach uwazajac za lepszych od reszty.
Najlepsze jest to dolewanie oliwy do ognia przez takich typkow jak ja i
@paul772: Ale czemu ja mam w ogole podawac jakis argument ktory ma obalac wasze zaprzeczenie czlowieczenstwa xD juz pare postow wyzej napisalem koledze, ze jedyne dwie osoby w moim zyciu ktore spotkalem z tak silnym poczuciem antynatalizmu to osobowosci typu border ze sklonnosciami do autodestrukcji i przezyta trauma w mlodym wieku gdzie jednej nawet udalo sie unicestwic. Przez cale zycie poznalem pewnie jak kazdy pare tysiecy osob i tylko dwie
@5684379: poki co stosujesz dowody anegdotyczne, ad personam i pewnie kilkaninnych ad coś tam. Jak chcesz byt traktowany jak racjonalny czlowiek to poslóguj sie merotycznymi argumetami podwazającymi antynatalizm albo uznającymi slusznosc prokreacji.
@kruszon_: @paul772: nie martwcie sie wiecej tu nie zawitam, dla was kazdy argument nie bedzie merytoryczny bo macie sposob dzialania identyczny z osobami ktore wstapily do sekty czy tych smiesznych piramid finansowych typu fm, amway. Macie jakies swoje przekonanie, argumentu dorobione do postawionej tezy i kazdy kontrargument bedzie glupi i bez sensu. Spoleczenstwo jako organizm was nie potrzebuje, destabilizujecie go, jestescie zaraza czlowieczenstwa, caly nasz swiat jest oparty
nie martwcie sie wiecej tu nie zawitam, dla was kazdy argument nie bedzie merytoryczny bo macie sposob dzialania identyczny z osobami ktore wstapily do sekty czy tych smiesznych piramid finansowych typu fm, amway.
@5684379: nigdzie nie podales jeszcze zadnego argumentu przeciwko antynatalizmowi, na raze to tylko oceniales ich wyznawcow i mowiles o sobie Po prostu nie chce ci sie wejsc np na wikipedie, zapozna sie z argumentami i odnosic sie do nich
#antynatalizm
@Royal_Email: nikt na loterii nie wygrywa
Może obracasz się wokół samych przegrywów? Zmień
@Royal_Email: już ci tłummaczyłem dlaczego nikt nie wygrywa i dlaczego to wynika z logicznego procesu myślowego, nie będę się powtarzał
Zapewnić mam wętkę nie rybę
ty nawet pisać nie potrafisz a nowe istoty chcesz tworzyć, ja p------e
a, no i masz obowiązek zapewnić wszystko co dzieciak zechce, sam go tu ściągnąłeś
@johnny_tomala: Ogólnie się zgadzam, też jestem zdecydowanym antynatalistą, ale myślę, że tutaj trochę przesadzasz. Życie nie tyle jest, co może być do d--y.
Najlepsze jest to dolewanie oliwy do ognia przez takich typkow jak ja i
Jak już wbijasz na tag dla antynatalistów, to dobrze byłoby mieć jakieś argumenty. Just sayin.
@5684379: nigdzie nie podales jeszcze zadnego argumentu przeciwko antynatalizmowi, na raze to tylko oceniales ich wyznawcow i mowiles o sobie
Po prostu nie chce ci sie wejsc np na wikipedie, zapozna sie z argumentami i odnosic sie do nich