Wpis z mikrobloga

Netflix znowu pluje na książki i ujawnił że Ciri przez prawie cały pierwszy sezon, będzie towarzyszyła postać jakiegoś wymyślonego przez scenarzystów Dary, który ją ukształtuje jako Ciri którą znamy i będą razem tworzyć wspaniały team xDD W komentarzu rzeczony Dara xDDD

#wiedzmin #netflix #seriale #bekazlewactwa
stefan8800 - Netflix znowu pluje na książki i ujawnił że Ciri przez prawie cały pierw...

źródło: comment_aaUVUA5Ao9CJqOL5g0cTCiiymgMCo8Q4.jpg

Pobierz
  • 113
@stefan8800: mnie ciekawi na ile te zmiany to są decyzje producentki a na ile naciski ze strony Netflix'a. Ogólnie temat wałkowany wiele razy a do lewicowych głów się nie przemówi logiczne. Trzeba wcisnąć co się da z ideologii. Szkoda. Jeszcze nie przekreślam tego serialu. Ocenię w pełni jak wyjdzie
@kptfantastic: nawet lepiej niz tylko OK.

Mimo rosnacej konkurencji wciaz szybko sie rozwijaja. A myslalem ze po stracie licencji na Marvela i wejsciu Amazona ten rok juz beda sie stabilizowac, na poziomie z 2018.
Zamiast tego duze wzrosty, takze rewelacja :)
no i dobrze, że dodają coś od siebie bo opowiadania są NUDNE #niepopularnaopinia

@kitaq: Raczej niepopularna. Wydaje mi się, że powszechną opinią (i ja ją podzielam) jest to, że opowiadania akurat są mocno skondensowane. I choć osobiście lubię duże, rozbudowane światy, to mimo to opowiadania trafiały do mnie bardziej niż pięcioksiąg, gdzie szczególnie gdzieś koło 4., czy 5. tomu było trochę rozciągniętych rzeczy. Jakieś uzasadnienie tej opinii?
@galagaguy: Chyba sobie żartujesz w tym momencie. Samuel L. Jackson, Will Smith, Denzel Washington, Eddie Murphy, Laurence Fishbourne, Morgan Freeman, Forest Whitaker, Jamie Foxx, Whoopi Goldberg...? Mam wymieniać dalej? Wiesz w jakich filmach i w jakich rolach Ci ludzie występowali?

A co do dystrybucji światowej - dokładnie tak jak piszesz, Netflix celuje w maksymalizację zysków mieląc tym samym uniwersum wiedźmina w imię poprawności politycznej. Powtórzę się znowu - wyobraź sobie serial
masz serio #!$%@?, o kolor skóry postaci w wymyślonym świecie, w szczególności, że sam Sapkowski mówił, że tam nie ma ustalonej mitologii, świat zawsze miał służyć historii, nie traktuj tego jak Śródziemie

@galagaguy: mam o to #!$%@? ponieważ jest to jawna manipulacja przedstawionym światem w imię współczesnej poprawności politycznej w USA. Wprowadzając czarne postaci bez żadnego ładu i składu zaburza to logikę i sens świata. Temat był wałkowany wiele razy wystarczy
@Hatespinner: No taki, ze to nie ich produkcje i po prostu nie zgodzono sie im ich przedluzyc.

Poki co na gieldzie radza sobie dobrze, byla korekta po IIkw, w IIIkw odbicie. Juz pislaem komus, spodziewlaem sie duzo glebszej korekty, bo akcje Netflixa sa niesamowicie przewartosciowane.

Zakladam ze pomylilem sie o rok, maks dwa. Tzn w tym roku maja jeszcze duzy zysk, nawet wiekszy niz w 2018, wiec i duza dywidende na
@Bonwerkz: @Kvczor: jest to serial w realiach Wiedzmina, na ktora Netlfix ma licencje, ktorego ekranizacja jest dostosowana do widowni. Tej placacej abonament ;) czyli glownie zachodniej, liberlanej.
Oraz do wizji artystycznej showrunnerki oraz zespolu scenarzystow. A ten jest liczny, co gwarantuje sporo zmian w stosunku do ksiazek. Nie zatrudnia sie takiego zespolu by robic wierna ekranizacje ;)
@Aster1981: Ja to jak najbardziej rozumiem. Zdaję sobie sprawę, że jakby to robiło polskie studio to by to wyglądało zupełnie inaczej ale robi to amerykański Netflix a więc jest jak jest.

Nie oznacza to jednak, że się z tym zgadzam i, że nie skorzystam z możliwości wyrażenia swojego sprzeciwu w internecie. Im więcej ludzi takich jak ja, którzy obiektywnie podchodzą do sprawy, tym mniej projektów przemielonych przez poprawność polityczną.
Bardzo chciałbym
Poki co na gieldzie radza sobie dobrze,

@Aster1981: Radzą sobie najgorzej od grudnia 2018, więc wybacz, ale więcej twoich 'predykcji' nie czytam bo mają taką wartość jak spekulacje wykopków o bitkojnie. xD

W dodatku Netflix zaczyna dostawać po dupie, bo przychód z reklam w tym kwartale wyniósł 1.2 mln mniej niż w tym samym kwartale w zeszłym roku. Poza tym inwestorzy zaczynają mieć też #!$%@? i odwracają się od Netflixa w