Aktywne Wpisy
Alzena +8
Zastanawia mnie kwestia zamkniętej trumny.
Przecież to normalne, że w kaplicy przed pogrzebem trumna dla rodziny i najbliższych jest otwarta i każdy zdaje sobie sprawę, że człowiek martwy nie wygląda dobrze, występuje stężenie pośmiertne, plamy opadowe itd., żadna to niespodzianka 乁( •_• )ㄏ ale to nie jest powód do tego żeby trumna była zamknięta.
Argumenty o tym, że lepiej żeby była zamknięta bo nie będzie robionych
Przecież to normalne, że w kaplicy przed pogrzebem trumna dla rodziny i najbliższych jest otwarta i każdy zdaje sobie sprawę, że człowiek martwy nie wygląda dobrze, występuje stężenie pośmiertne, plamy opadowe itd., żadna to niespodzianka 乁( •_• )ㄏ ale to nie jest powód do tego żeby trumna była zamknięta.
Argumenty o tym, że lepiej żeby była zamknięta bo nie będzie robionych
Kidkudi +13
#ukraina
Też nie możecie się doczekać ukraińskich żołnierzy z zaburzeniami psychicznymi (ptsd) ktorzy po wojnie przyjadą do Polski? Chyba nie wiecie czym się to kończy. W 2014 r. była ich garstka, teraz przyjadą tu dziesiątki tysięcy takich ludzi z fantami z wojny (broń), starzy, młodzi, chorzy psychicznie, bez perspektyw, bez pracy. Zapamiętajcie ten wpis, to polacy polakom zgotowali ten los.
Też nie możecie się doczekać ukraińskich żołnierzy z zaburzeniami psychicznymi (ptsd) ktorzy po wojnie przyjadą do Polski? Chyba nie wiecie czym się to kończy. W 2014 r. była ich garstka, teraz przyjadą tu dziesiątki tysięcy takich ludzi z fantami z wojny (broń), starzy, młodzi, chorzy psychicznie, bez perspektyw, bez pracy. Zapamiętajcie ten wpis, to polacy polakom zgotowali ten los.
Komentarz usunięty przez moderatora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zacznijmy od tego że jednak kobiety są materialistkami, nieważne czy są z Polski czy innego azjatyckiego kraju, aczkolwiek w azji szczególnie w Korei ale nie tylko jest kult ciała i naprawdę oni sobie nie oszczędzają na wydatkach związanych z poprawą wyglądu, ale to się przekłada na ich wymagania (czytaj prezenty i ile facet jest w stanie zainwestować w dziewczynę) i one się po prostu
Wiem nt azjatek odrobine wiecej niz przecietny zjadacz polskiego chleba :)
Masz racje z tym materializmem to wazne z punktu widzenia hipergamii i nie ma w tym kompletnie nic zlego. Kobieta powinna byc troche materialistka bo $ to miara zaradnosci mezczyzny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jednym znajwiekszych moich rozczarowan po powrocie do Europy byly wlasnie kobiety...
cos jak
@Homodoctus: No to tym bardziej powinieneś sobie zdawać sprawę bo tam dzięki polityce jednego dziecka obecnie dziewczyny mają niezłe branie z drugiej strony i też jest czarna strona medalu rośnie rynek handlu ludźmi, bo sporo dziewczyn z takiego Pakistanu wyjeżdża do "bogatego farmera" do Chin.
Dodatkowo jakby nie patrzeć inna jest mentalność jest w większych miastach niż w mniejszych ja osobiście
@PieprzeMentalnosc: dla takiej 17-latki to jest już starość xD
wszystko zależy od perspektywy.
@PieprzeMentalnosc: nie, to kobieta w sile wieku ktora powinna urodzic swoje pierwsze dziecko w tym wieku
@Homodoctus: LGBT to wymysł korporacyjny dla idiotów którzy nie mają co robić z pieniędzmi. Serio pomyśl czy ktoś normalny musi afiszować się ze swoimi zainteresowaniami czy preferencjami ??
Beijing jest zajebisty super rozwiniete miasto ale tez dosyc kosmopolityczne. Kunshan to mala przyjemna dziura gdzie wlasciwie nie ma wgl bialych ludzi.
Bialy mezczyzna w takim miejscu ma bardzo
@PieprzeMentalnosc: widzimy kompleksy ... czyżby latka mijały a u ciebie się nic nie zmieniło ??
@Homodoctus: wiem o tym bo dla nich taka nowinka, niestety ale przez to że bilety lotnicze tanieją i się zrobił wielki bum na zwiedzanie niestety coraz mniej takich miejsc. Moja ulubiona Osaka niestety straciła na tym ;(