Aktywne Wpisy
volodia +219
Kataster do posiadania drugiego mieszkania to godne i sprawiedliwe rozwiązanie.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
gumol +1589
Słynny włoski płetwonurek Enzo Mallorca nurkował w ciepłym morzu Syrakuz wraz ze swoją córką Rossaną.Gotowy do zanurzenia, poczuł, że coś lekko uderzyło go w plecy.
"Odwróciłem się i zobaczyłem delfina. Wtedy zdałem sobie sprawę, że nie chce się bawić, lecz coś wyrazić".
Zwierzę zanurkowało, a Enzo popłynął za nim.
Na głębokości około 12 metrów, zauważył uwięzionego w porzuconej sieci, innego delfina.
"Odwróciłem się i zobaczyłem delfina. Wtedy zdałem sobie sprawę, że nie chce się bawić, lecz coś wyrazić".
Zwierzę zanurkowało, a Enzo popłynął za nim.
Na głębokości około 12 metrów, zauważył uwięzionego w porzuconej sieci, innego delfina.
https://ordoiuris.pl/edukacja/proba-marginalizacji-religii-w-szkole-przez-warszawska-radna
Warto dodać że prawnicy Ordo Iuris są pełnomocnikami projektu pro - prawo do życia zakazującym edukacji seksualnej, o którym jest ostatnio tak głośno.
#neuropa #bekazprawakow #bekazkatoli #polska #prawo #szkola #edukacja #ciekawostki
@saakaszi: Nie rozumiem. Czyli co. Uczniowie, którzy chcą "pogłębiać swoją wiedzę religijną" nie mogą robić tego na początku lub na końcu lekcji? Uprzykrzanie życia innowiercom jest nieodzowną częścią nauczania katechezy?
@saakaszi: Jak mnie to #!$%@?. Nie RELIGII tylko KATECHEZY. Przez 12 lat nauki ani razu nikt na lekcjach "religii" nie wspomniał nawet o judaizmie, buddyzmie, islamie i innych religiach. Wbijali nam do głowy wierszyki, którymi mamy się modlić w tym jednym wyznaniu i pluli na wszystko co im się nie podoba. Tyle wyniosłem z ich katechez.
@jan_zwyklak: ftfy
@wcfilmowe: na jak nie wspominali, jak wspominali. A kto niby zaciupal jezusa?
Czego na religii takiego wychowawczego się dowiedzieliście?
@tpap: ja miałam często fizykę i matematykę na końcu. Jakoś nie widziałam, żeby matematycy protestowali, że to dyskryminacja ich przedmiotu.
Ja nie mogę, nawet nie trzeba ich ośmieszać. Sami to robią xD