Wpis z mikrobloga

• 23
Siemanko

Jak ja kocham takie dni jak ten...
Wiedenczyk + linia 24 + zepsuty automat biletowy tak, że nawet mechanik nie dał rady naprawić + jedne z drzwi spadły z rowerka na cały kurs (ale już naprawiłem)

Co do automatu biletowego... Poprostu kocham sprzedawać bilety... I ten lamen z płaczem pasażerów jak tylko usłyszą że mam 90min za 6zl(a to akurat nie z mojej winy)... Czemu tak duża ilość osób nigdy nie kupuje biletów na zapas...

Chociaz tyle że zostało jeszcze 3h pracy :D jakoś przeboleje...

#krakow #komunikacjamiejska #tramwaje #mpkkrakow
obci - Siemanko

Jak ja kocham takie dni jak ten...
Wiedenczyk + linia 24 + zepsuty a...

źródło: comment_G7qJhk7aHDoxUp5ynxyIbcqpEZzqKeIa.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo nas tak uczą na szkoleniu,

@obci: wiem że tak was uczą bo zajezdnia podgórze rządzi sie swoimi prawami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kierunkowskaz sie włącza jak sie skręca a nie przecina tor jazdy auta, chyba że na piłsudskiego też was uczą włączać ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
Ale beduiny tak mają ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡
  • Odpowiedz
@piekuo: ja tam używam tego jako dupochronu, bo auta ze strachu uciekają i używam tylko tam i na rondzie matecznego ( ͡ ͜ʖ ͡) muzułmaninie( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@obci: to zrób przysługe kierowcom osobówek i włączaj ten niepotrzebny kierunkowskaz przy jeździe prosto dopiero jak wjedziesz na skrzyżowanie, kiedyś tam stałem autem jak ten kretyn i czekałem aż tramwaj z prawym kierunkowskazem skręci w prawo a on pojechał prosto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak samo jak chce skręcić z Lubicz w lewo, widze tam tramwaj z prawym kierunkowskazem a to sie okazuje że jedzie beduinarz
  • Odpowiedz
@piekuo: uczyli, żeby włączać tylko jak się wjeżdża i w połowie skrzyżowania wyłączać xD ale nie mi to oceniać, ale jak jeżdżę tam to często auta wpychają się albo chcą przytulic się z tramwajem() i tam patrzy się na numer linii i odrazu wiadome jak jedzie a nie po kierunkach, ale jak widać mało kto zna trasy xD a co do instruktorów to nie będę mówił,
  • Odpowiedz
tam patrzy się na numer linii i odrazu wiadome jak jedzie a nie po kierunkach, ale jak widać mało kto zna trasy xD

@obci: a co ja sie będe na numer linii patrzył, po to są kierunkowskazy żeby pokazywać gdzie sie jedzie a nie numer linii xD
A samochody wpychają sie bez znaczenia czy masz kierunkowskaz bo skoro nie widzą tramwaju to nie zauważą jego kierunkowskazów.

a co do instruktorów to nie będę mówił, a co
  • Odpowiedz
@piekuo: po coś chyba wymagają na szkoleniu wiedzę jak jedzie każda linia xD
i akurat jak coś mryga to szybciej zauważają, o dziwo xD na dobra sprawę to chyba większość instruktorów/patronów tak mówi/robi więc połowa podgórza do odstrzelania xD
  • Odpowiedz
na dobra sprawę to chyba większość instruktorów/patronów tak mówi/robi więc połowa podgórza do odstrzelania xD

@obci: beduińskie zwyczaje widze są przekazywane młodszym pokoleniom ( ͡° ͜ʖ ͡°) dobrze że ja z tej lepszej zajezdni to mnie nauczyli jeździć.
Jakby Ci kierownik proponował zmiane zajezdni to bierz bez zastanowienia, EU nie są tak fajne jak NGT6 ale nauczymy Cie jeździć zgodnie z normami :D
  • Odpowiedz
@piekuo: nie dzięki ;p ngt6 mi wystarczy i za niedługo ngt8, plus najlepsza linia na tą chwile 72 :D na dodatek PH znajduję się na takim wypizdowie ze ponad godzinę bym jechał xD
  • Odpowiedz