Wpis z mikrobloga

w 2015 przed PiS było może 10% socjalu

@Pantokrator: No tak było, to ja tu jestem bajkopisarzem, nie ty xD Normalnie zero socjalu, dopiero PiS wprowadził ten koncept w Polsce xD

niestety nie widziałem, żeby ktoś @Hound, że ludzie gromadzą "absurdalne" majątki. Majątek, a właściwie kapitał jest narzędziem pozwalającym na działanie w szerszej skali.

@kiciek: No tak było, nie zmyślam, efekty tego widzimy na całym świecie xD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Hound: człowieku, były śmieszne zasiłki, PiS zaczął rozdawać po kilkadziesiąt miliardów rocznie, zwiększając nakłady wielokrotnie. Z dodatkami dla emerytów, obniżaniem wieku, mieszkaniem +itd., co też jest rozdawnictwem, to jest może i gorzej. Socjal należało powoli ścinać, przywracać godność właścicielom mieszkań i wierzycielom, a nie oszustom.
Tak czy owak - skoro wielokrotnie mniejszy socjal nie spowodował, że zostałem zamordowany, to widocznie się totalnie mylisz cwaniaczku i powinieneś zrewidowac poglądy, a nie kłócić
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Hound: A należy ciąć nie tylko zwykły socjal, ale też wiek emerytalny podnieść, likwidować przywileje emerytalne, prywatyzować górnictwo, zlikwidować KRUS. To są dziesiątki miliardów rocznie czystych oszczędności. W zamian można praktycznie zlikwidować dochodowy i wywalić tłumy urzędasów potrzebnych do jego obsługi.
ć. Pytanie: jak?

@Pantokrator: wydaje mi się, że główną przyczyną takiego rozwarstwienia jest właśnie podatność na manipulacje. Internet i mnogość telewizji utworzyły doskonałe warunki do zamykania ludzi w bańkach informacyjnych w któwych jest im wygodnie. Według mnie ci którzy nie chcą się z nich wyrwać są już straceni.

Jedyną szansę upatruję w edukacji. W tej chwili dzieci są szkolone przyjmować prawdę objawioną z książek i trudno z tym później zerwać. Według