Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
kamizdu +29
#rekojmia
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/
Edit: W tym wszystkim sklep poinformował mnie, że
No nic jadę do nich. Chętnie zrobię zdjęcie tego pisma :D A w ogóle najlepsze jest to, że prawie mnie tam
@Arriva: bez urazy, ale dwa razy Ci już pisała, że nie masz obowiązku. Pewnie chcą z Twojej reklamacji na zasadach rękojmi przerobić reklamację na zasadach gwarancji, tak jak pisała @chytra_wydra:
nie ma tragedii
@NieMogiem: @chytra_wydra: Najlepsze jest jeszcze to, że pani kierowik powiedziała mi, że tej rękojmi w ogóle nie powinni przyjąć tylko reklamacyjnie mi te buty dostarczyć :D
@Arriva: nic nowego. Mi jakaś pani, która jak sama powiedziała "trzy lata obsługuje reklamacje", oznajmiła, że rękojmia to tylko na firmę i co ja od niej chcę. Po telefonie do kogoś wyżej oddali mi pieniądze. Wydaje mi się, że im często każą (uczą) przekonywać do gwarancji
Szczerze gdyby nie to, że czarnowłosa koleżanka sprzedawczyni, z którą podpisywałem rękojmie nie była dla mnie chamska i nie wprowadzała mnie w błąd
Nie ma problemu.
Jeżeli wszystkie modele mają taką wadę fabryczną to w tej sytuacji zwrot pieniędzy jest dobrym rozwiązaniem. Na co się zdecydowałeś?