Rozumiem głosowanie na PiS no bo pieniążki dają Rozumiem głosowanie na KO no bo jak ktoś Pisu nie lubi a mu się nie chce interesować tym to głosuje na KO Rozumiem głosowanie na Lewicę no bo tacy dobrzy i pozytywni Rozumiem głosowanie na Konfederacje no bo jedyni chcą dużych zmian Ale #!$%@? na PSL? XD #wybory #polityka
@mrnlkhlk: to się nazywa demokracja. Tak ciężko zrozumieć? Jak się nie podoba to wyprowadź się na Białoruś lub do Rosji. Tam władza przed wyborami decyduje, kto będzie kandydował, a kto nie :)
@mrnlkhlk: Bo PSL to tacy "sprawdzeni załatwiacze". Kolega jest rolnikiem i zawsze na nich głosuje, bo pamięta jak w czasach koalicji PO-PSL przyjeżdżał jakiś działacz, słuchał narzekań rolników i mówił co może załatwić. No i po kilku miesiącach było załatwione.
@ayanami: zacznijmy od tego, że PSL nie jest partią prawicową, a raczej centrystyczną co właśnie objawia się tym, że mało kto w ogóle wie jaki mają program xD
@haaryballs: To najzwyklejsza konserwatywno-chrześcijańska prawica, brat PiS tylko bez autorytarnych zapędów i przesady. Będąc w KE jako jedyni ciągle przeciwstawiali się bardziej progresywnym postulatom. Centrowa to jest KO.
@mrnlkhlk: Jak ktoś chce gospodarczą wolność i światopoglądową lewicę to PiS odpada, KO też bo próbowało przelicytować PiS, SLD odpada za gospodarkę, Konfa odpada za światopogląd i nieprzewidywalność.
@krdk no i ja. Przeczytałem wszystkie programy, zrobiłem latarnika i wyszło na nich. Ja wiem że to mafia itd ale według mnie to było najmniejsze zło no i się trochę odchamili ostatnio. Zaglosowalbym na konfederację za podejście do gospodarki ale #!$%@? Grzegorz dałn to za grubo, narodowcy też mają gwóźdź wbity w te swoje banie. Mencelele który jest najlepiej przygotowany się wziął i nie dostał.
@mrnlkhlk: bo PSL to jest mafia/związek zawodowy rolników/narodowy agraryzm. Mają stałe poparcie od 30 lat bo ich działalność polityczna polega na dbaniu o swoich wyborców.
@mrnlkhlk: ja przyznaję się, że z zażenowaniem, ale zagłosowałem na psl, tak naprawdę tylko dlatego, że wszyscy inni byli dla mnie skreśleni i w sumie tylko oni zostali, z najmniejszą negatywną motywacją. Uważam się za konserwatywnego liberała idealnym kandydatem dla mnie był Gwiazdowski, ale że się wycofał, więc naturalnym wyborem zdawać by się mogła konfa, ale
- Konfederacja nie za antyszczepionkowość, antyklimatyczność i anty ue - PIS nie za nieprzestrzeganie konstytucji
@Faynem: Przychodzi ci gosciu, który przygotowywal do tej debaty sztab specjalistów od "przekonywania idiotów". Normalnie jak reklama - badanie rynku, targetu, zagrywek, chwytów, co powiedziec by sie gamoniowi spodobalo. A ty potem to ogladasz i sie na to lapiesz? Serio?
To tak jakbyś kupił coś w telezakupy mango, bo ci powiedzieli, że czyści o 20000% wiecej naczyń.
@RafonRafonEssa: rozumiem o co Ci chodzi, ale jednak pokazuje jednak mniejwiecej poglądy swojej partii i przynajmniej w pewnym stopniu można określić jego rzetelność. Fakt jest to częściowo przekłamane, ale jednak daje jakiś obraz jego osoby.
Jakby konfederacja przygotowywała do debaty JKM to choćby włożyli w to bardzo dużo pracy i tak nikła byłaby szansa że jego wystąpienie zostanie odebrane pozytywnie (przynajmniej przez ludzi dotychczas go nie popierających).
Rozumiem głosowanie na KO no bo jak ktoś Pisu nie lubi a mu się nie chce interesować tym to głosuje na KO
Rozumiem głosowanie na Lewicę no bo tacy dobrzy i pozytywni
Rozumiem głosowanie na Konfederacje no bo jedyni chcą dużych zmian
Ale #!$%@? na PSL? XD #wybory #polityka
@mrnlkhlk: to się nazywa demokracja. Tak ciężko zrozumieć?
Jak się nie podoba to wyprowadź się na Białoruś lub do Rosji. Tam władza przed wyborami decyduje, kto będzie kandydował, a kto nie :)
Zostaje kompromis - PSL
I tak zagłosowałem ja i cała moja rodzina.
Za kuca to była ostatnia możliwa partia na którą bym głosował xd
- Konfederacja nie za antyszczepionkowość, antyklimatyczność i anty ue
- PIS nie za nieprzestrzeganie konstytucji
To tak jakbyś kupił coś w telezakupy mango, bo ci powiedzieli, że czyści o 20000% wiecej naczyń.
Jakby konfederacja przygotowywała do debaty JKM to choćby włożyli w to bardzo dużo pracy i tak nikła byłaby szansa że jego wystąpienie zostanie odebrane pozytywnie (przynajmniej przez ludzi dotychczas go nie popierających).