Wpis z mikrobloga

Czemu ten stary pryk Stephen King nie umie pisać dobrych zakończeń swoich książek? Typ kreuje świat, ładnie nakreśla bohaterów i można to o kant d--y roztrzaskać #ksiazki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reiko88: Faktycznie ma z tym pewien problem jednak niekiedy mam wrażenie, że ludzie czepiają się go o to na siłę. O ile dla mnie taki Bastion to pozycja z dramatycznym wręcz zakończeniem, TO miało je po prostu niesmaczne to z kolei o uszy mi się obiło, że ludzie też mocno szkalują zakończenie Pod Kopułą. Chociaż odstaje ono od jakości reszty książki ale też ciężko byłoby tutaj wykombinować coś dużo bardziej
  • Odpowiedz
@Reiko88: Jeśli ten zawód dotyczył losu bohatera bądź bohaterów to chyba nie jest to rzeczą złą, że zakończenie wywołało takie emocje, chyba, że zawód dotyczył jakości tegoż. Dla mnie osobiście było dość wymowne i mocne. No ale cóż, gusta.
  • Odpowiedz
@Reiko88: nawet w nowej części "To - rozdział 2" z tego kisną. King który gra sprzedawcę, mówi swojemu klientowi, który jest pisarzem, że nie umie pisać zakończeń. I, o ironio, film kończy się beznadziejnie.
  • Odpowiedz