Wpis z mikrobloga

@shakerrti1 pieniądze da się zarobić, chęci trzeba znaleźć i w drogę () sam znam ludzi którzy na stopa Europę zwiedzili , pracowali tu i tam za żarcie i nocleg, wszystko zawsze na +

#!$%@? głupot "inni to mają życie ja nie mam" odnosi się bardziej do ludzi leniwych, robaków społecznych którzy narzekają więcej niż faktycznie robią, i to nie jest jakaś obraza tylko stwierdzenie faktu, wszystko
@Volki 99% moich wpisów zawiera zdjęcie :) ale pomysł taki, że zdjęcie służy jako dodatek do jakiejś ciekawostki lub, jak nie ma ciekawostki, jako zachętą to dyskusji lub zadawania pytań
@kotbehemoth ile wyprawa w Himalaje i jak drogo? Kiedyś liczyłem tak z 15k PLN/os za dwa i pół tygodnia, coś koło tego czy drożej?

Drapiesz się na jakieś góry? Pokazesz bagaż z jakim smigasz? Jak znosisz wysokości?
@kotbehemoth ja to planowałem sobie przylecieć do Katmandu, trzy dni posiedzieć, wyleciec do lukla i EBC trek 12 dni. Na razie palcem po mapie i zdj satelitarnych, ale może za rok coś się wykluje.

Zastanawiam się czy da sie cały treking po alpejsku czy jednak brać w cholerę bagaży + Szerpe do targania. Trochę siara że ktoś ma moje graty nosić ale może to lokalny zwyczaj, dunno.
Dawaj zdjęcia bagażu :p
@blisko_kebab 12 dni to tam i nazad tą samą drogą. Ja myślę iść na EBC ale wracać inną drogą - to parę dni więcej. Możesz wynająć tragarza jak ci się nie chce nosić. Ja i koleżanka cała trasę nieśliśmy sami. Poznani Polacy na przejście przez przełęcz na jeden dzień wynajęli wspólnie (na 3) jednego tragarza.
Ja miałem plecak 80l bo z takim podróżuję po Azji, als naturalnie pełny nie był. Na oko
@kotbehemoth: To jest Annapurna, ale nie ten właściwy ośmiotysięcznik, Annapurna I jest widoczna tylko jak się jest w dolinie pod nią, to co widać to jest prawdopodobnie Annapurna Południowa, Annapurna I jest za nią. Mogę się mylić, zależy z której strony jesteś, ja byłem od południa (dotarłem tylko do Dhampus, dalej już trzeba było płacić myto za trekking) to było tak jak piszę.