Mirki czy kojarzy ktoś coś w stylu "multiplikatora USB z przełącznikiem"? XD googlam i googlam i nie mogę znaleźć - potrzebuje takie coś żeby można było włączyć pod to pendrive, żeby wychodziły z tego dwa kabelki i dało się przełączać czy ten pendrive ma być "przekierowany" na pierwszy lub drugi
Konkretna sytuacja - mam w pracbazie stacje dokującą do laptopa i stację dokującą do telefonu, klawiaturę i myszkę mam bezprzewodowe (ze wspomnianym "pendrive" BT) i chciałbym mieć możliwość łatwego przełączania sobie tego pendrivea między stacjami bez ręcznego wyciągania i wkładania pendrive'a (ciężko sięgać, wiadomo, że USB 2 czasem ciężko trafić no i chciałbym to jakoś uprościć)
Wydaje się, że takie coś to 5min lutowania ale nie chcę drutować - kojarzy ktoś taki temat?
@vlodek2532: hm lekki overkill jak na moje potrzeby, ale w sumie 80zl jest do zaakceptowania w ostateczności - jak nie znajdę nic lepszego to się skupię na tym, dzięki :)
@powaznyczlowiek: Nie znajdziesz niestety. Nie ma też czegoś takiego jak HUB z dwoma wyjściami na USB i przełącznikiem. KVM to jedyna opcja, choć służy do wielu innych rzeczy niż tylko USB. Może na przyszłość będziesz miał :)
Konkretna sytuacja - mam w pracbazie stacje dokującą do laptopa i stację dokującą do telefonu, klawiaturę i myszkę mam bezprzewodowe (ze wspomnianym "pendrive" BT) i chciałbym mieć możliwość łatwego przełączania sobie tego pendrivea między stacjami bez ręcznego wyciągania i wkładania pendrive'a (ciężko sięgać, wiadomo, że USB 2 czasem ciężko trafić no i chciałbym to jakoś uprościć)
Wydaje się, że takie coś to 5min lutowania ale nie chcę drutować - kojarzy ktoś taki temat?
#pytanie #pcmasterrace #it