Wpis z mikrobloga

Czy #bieganie naprawdę działa na #depresja? Pewnie są tacy, którzy zrezygnowali z leków, paradoksalnie dla dobra swojego zdrowia. Zamiast tego postanowili przypomnieć sobie młodsze lata gdzie psychika była w lepszej kondycji. Wziąć się za treningi, rower czy inne sportowe tryby aktywnego spędzania czasu. Ktoś się borykał i wyszedł odstawiając farmakologię? #niedoczynnosctarczycy
  • 7
  • Odpowiedz
Dziala, neuroprzekazniki i inne takie. Tyle ze moze zadzialac tak jak cpanie - uzaleznic. Jest tutaj kilku kolesi, ktorzy ze #stuleja i #przegryw poszli w pakowanie. Wygladaja zjebiscie i... nadal nie ruchaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Samodzielne odstawianie farmakologii przy zdiagnozowanej depresji, jest jak inwestowanie w lewoskretna witamine C przy raku ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Mezulith nie jestem lekarzem ani nigdy nie zmagałem się z depresją, ale jestem przekonany że zarówno bieganie jak i inne formy aktywności fizycznej mogą zadziałać, pod warunkiem, że się w to wkręcisz. Jeżeli masz się zmuszać do biegania to nic z tego nie będzie. Lepiej wybrać taką formę aktywności która będzie sprawiać przyjemność.
  • Odpowiedz
  • 1
@Mezulith ja po odstawieniu alkoholu i jarania, miałem gruby poczes na bani. Stany lękowe itp. Na początku zacząłem po prostu wychodzić z domu na spacery, bo nie mogłem usiedzieć. Później stwierdziłem, że jak dobrze mi robi przebywanie na świeżym powietrzu to zacznę biegać. Bardzo mi to pomogło.
  • Odpowiedz
@WuERA: No właśnie chodzi mi o takie zajawki sportowe które kiedyś dawały dużo radości, a z czasem zanikły na rzecz rutyny dnia i pogoni za codziennością. Spoglądając na pewną formę uprawiania zapomnianej radości w postaci sportu, odczujemy chyba pewien rodzaj pozytywnych wspomnień co w połączeniu z pamięcią mięśniową może okazać się wybawieniem. Chyba czas spróbować. Tym bardziej gdy moja aktualna praca w której jestem ponad 2 lata (pierwsza tak naprawdę
  • Odpowiedz