Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +49
#keyboard #pianino #muzyka
Do zabaw z syntezatorami (jakieś nagrywanie własnej muzyki czy inne zastosowania studyjne) potrzeba specjalnego sprzętu, gdzie Ci nie pomogę, ale jak chcesz po prostu ogarnąć muzykę, to spokojnie dasz radę na klawiszach.
Tak czy tak, to co wyżej wkleiłeś ma polifonię 16, co może mocno utrudnić grę na
nie potrzebuję tworzyć swojej muzyki, to midi gdzieś tu czytałem że też można skorzystać do nauki(synthesia), ale mówili że bywa, że jest duży delay więc to tak różnie z tym
Tego synecośtam unikaj jak ognia. To ślepy zaułek - można w ten sposób nauczyć się kilku kawałków, które zaraz potem zapomnisz jeśli nie będziesz ich w kółko grał. Poświęć pół roku, rok na naukę podstaw czytania nut i teorii muzyki, dzięki temu nowe kawałki będziesz ogarniał w
Co do poradnika to miałem zamiar właśnie wskoczyć na angielskiego yt jak już zdobędę instrument, więc z ang nie ma problemu.
Ogólnie jest tak, że albo bierze się tani keyboard, albo pianino cyfrowe. Drogi keyboard nic kompletnie nie zmienia, jeśli po prostu chce się grać na pianinie - on jest przydatny dla muzyków, którzy potrzebują dźwięk innych instrumentów do zespołu.
Dodatkowo warto, naprawdę warto przeczytać "teoria muzyki dla bystrzaków", bardzo prosto wyjaśnione podstawy struktury
https://allegro.pl/oferta/keyboard-casio-ctk-550-8459274290
@TenAnonToKlopoty: nie, to ma za mało klawiszy, jeśli cyfrowe, to pełnowymiarowe.
Opinie, że keyboard "krzywdzi" wydają te same osoby, które twierdzą, że szczepienia powodują autyzm - gdzieś na forum przeczytali i powtarzają.
Na keyboardzie przekonasz się, czy masz CIERPLIWOŚĆ do nauki, bo niestety ale tu jej potrzeba naprawdę dużo. Jak wyjdzie, że po roku się nie nudzisz, kup już coś na lata.
Właściwą metodą jest nauka czytania nut i ich rozumienia, przez co jesteś w stanie zapamiętać dużo utworów, uczyć się ich szybko i pamiętać trwale. Tu trzeba liczyć ponad rok, jeśli będzie się przykładać do nauki, przy czym po roku będą to proste rzeczy.
Można też po prostu wkuć utwory na pamięć mięśniową czy wizualną powiązaną z klawiszami, już po kilku miesiącach
https://musescore.com/user/19941051/scores/5463655
po miesiącu już powinna być koordynacja rąk, która pozwala to
Da sie samemu nauczyc z ksiazek/youtube czy jednak trzeba brac u kogos lekcje?