Jakie to jest żałosne. Na FB wyświetliło mi post z zestawieniem politycznym odnośnie "praw kobiet", czytam, czytam ale patrzę: są tylko 4 z 5 ugrupowań. Czytam sobie komentarze i ktoś się pyta dlaczego nie ma "Konfederacji", ktoś inny mu odpowiada że przecież "Konfederacji" nie ma sensu umieszczać bo większość odpowiedzi byłaby na "nie". Pytam: "To dlaczego w zestawieniu jest PSL, który tylko na jedno pytanie ma odpowiedź tak?". Po chwili mój komentarz zniknął, dostałem blokadę że mogę tylko oglądać a nie mogę nic polajkować ani nikomu odpowiedzieć. Odświeżam po kilku minutach a większość z niewygodnych pytań zostało usuniętych xDDD To jest ta wolność słowa i wysławiania poglądów wg Lewicy?
Gdyby jeszcze te komentarze były wulgarne, wprowadzały zamieszanie ale to były normalne, kulturalne pytania i zostały skasowane bez żadnego powodu. Już nie mówiąc o tym, że całe to zestawienie jest pięknie zmanipulowane i ułożone pod konkretny wynik aby tylko wyszło, że to Lewica walczy o prawa kobiet.
A gdzie prawa mężczyzn i aborcja dla facetów? Dlaczego kobieta ma mieć bezwzględne prawo decydowaniu o ciąży do 12 tygodnia skoro to jest też w połowie "dzieło" mężczyzny, a mężczyzna nie ma nic do gadania? Dlaczego gdy kobieta chce dziecko to mężczyzna musi płacić alimenty, ale jeżeli to kobieta nie chce dziecka to jest gadanie "jej ciało, jej sprawa"? Niech sobie usuwają ciążę kiedy chcą ale niech to będzie sprawiedliwe i niech facet też ma możliwość zrezygnowania z ojcostwa "ot tak".
@podjad3k: rozumiem, czyli nie masz nic przeciwko na przykład nieuzasadnionemu okrucieństwu wobec zwierząt, Murzynów albo dzieci (młodszych od siebie)?
@KEjAf wobec zwierząt nie mam, niech właściciel robi co chce, nic mi do tego. Wobec dzieci i murzynów to analogicznie, moje dzieci lub murzyny mogłyby paść ofiarą, a tego bym nie chciał
@podjad3k: no to widzisz, u nas tu jest tak że nie można posiadać Murzynów, i dość powszechny jest taki moralny imperatyw, że życie, w szczególności życie ludzkie, należy chronić, nawet jeśli się nie ma na tym nic do ugrania.
@postrachNocnegoSzczura: @Ruy_Lopez: to tzw. seksualdemokraci, termin ukuty przez Jana Stachniuka o ludziach typu Tadeusz Boy-Żeleński czy Irena Goldberg.
@Rst00: Poza legalną aborcją na życzenie Konfederacja powinna mieć wszędzie zielone. Nawet edukacja seksualna będzie w tych szkołach w których rodzice tego chcą.
Nawet edukacja seksualna będzie w tych szkołach w których rodzice tego chcą.
@wojtas_mks: a tak w ogóle, to ona znikła ze szkół? Podstawówkę i liceum robiłem w latach 90tych i w obu tych instytucjach była ta tematyka poruszana, na jakiś nawet specjalnie wydzielonych "lekcjach". To naprawdę znikło ze szkół?
@Rst00: Przecież nikt nie zabrania zrobienia lepszej grafiki. Serio, wydaje ci się, że należy mieć żal do prywatnych wpisów na tematy interesujące głównie kobiety, że nie rozchwalają pajaców typu Korwin czy Winnicki? #!$%@? xdddddd
@biliard: widzisz, nazywasz kogoś pajacem a sam nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem nawet jaką partię polityczną popieram, jednak dla mnie to śmieszne żeby zakłamywać rzeczywistość i kreować ją na swój obraz poprzez manipulowanie komentarzami oraz zdjęciami. Skoro wystawiają takie obrazki do publicznej wiadomości, to powinni liczyć się z konstruktywną krytyką a tu mamy przykład że wystarczy nawet neutralny komentarz i już ląduje on na śmietniku a
@Daleth2202: i to jest usprawiedliwienie dla cenzury? Jakoś sąd nie przyjął takiego tłumaczenia i TVP zostało ukarane więc jak to jest? Jak ktoś ma takie same poglądy jak my i ktoś go cenzuruje to podnosimy raban, ale jak cenzurują opozycje to jest już w porządku?
@Rst00: Co ma za sens grafika na której dajesz wszystkie postulaty swojej partii i porównujesz te postulaty do innych partii XD? Żeby to miało ręce i nogi postulaty powinny być sciągnięte z każdej partii, ale co ja tam wiem
Dlaczego kobieta ma mieć bezwzględne prawo decydowaniu o ciąży do 12 tygodnia skoro to jest też w połowie "dzieło" mężczyzny, a mężczyzna nie ma nic do gadania?
@Rst00: Moze dlatego, bo to kobieta nosi w sobie dziecko i musi sie zmagac z wszelkimi niedogodnosciami.
A szuralicji nikt nie bierze na powaznie, wiec juz skonczcie buldupic, ze brakuje w telewizji i sondażach.
@Rst00: w TVP skłamali że inne ugrupowania wg danego sondażu nie przekroczyłyby progu, a te tutaj nie mają obowiązku przedstawiać wszystkich partii na swoich gównoinfografikach ¯_(ツ)_/¯ też głosuję na korwinedesa ale nie bóldupię o coś takiego, gorzej że komentarze usuwają i blokują od razu
@DobrzeNaoliwioneLozysko: no tak, a facet jest tylko od tego żeby być betabankomatem i łożyć na dziecko - też zmaga się z niedogodnościami. Skoro kobieta ma mieć prawo do tego, to dlaczego mężczyzna nie może mieć prawa do tego, że też dokonać "prawnej aborcji"?
@Daleth2202: ale ja to wiem, nie muszą dawać wszystkich partii, nie dali no i ok. Nie podoba mi się tylko to, że zwracający uwagę na to w komentarzach polecieli - w tym też ja bo śmiałem się zapytać dlaczego PSL tam jest.
Gdyby jeszcze te komentarze były wulgarne, wprowadzały zamieszanie ale to były normalne, kulturalne pytania i zostały skasowane bez żadnego powodu. Już nie mówiąc o tym, że całe to zestawienie jest pięknie zmanipulowane i ułożone pod konkretny wynik aby tylko wyszło, że to Lewica walczy o prawa kobiet.
A gdzie prawa mężczyzn i aborcja dla facetów? Dlaczego kobieta ma mieć bezwzględne prawo decydowaniu o ciąży do 12 tygodnia skoro to jest też w połowie "dzieło" mężczyzny, a mężczyzna nie ma nic do gadania? Dlaczego gdy kobieta chce dziecko to mężczyzna musi płacić alimenty, ale jeżeli to kobieta nie chce dziecka to jest gadanie "jej ciało, jej sprawa"? Niech sobie usuwają ciążę kiedy chcą ale niech to będzie sprawiedliwe i niech facet też ma możliwość zrezygnowania z ojcostwa "ot tak".
Link: https://www.facebook.com/dziewuchydziewuchom/posts/3051934944881500
#afera #facebook #bekazlewactwa #konfederacja #polityka
@wojtas_mks: a tak w ogóle, to ona znikła ze szkół? Podstawówkę i liceum robiłem w latach 90tych i w obu tych instytucjach była ta tematyka poruszana, na jakiś nawet specjalnie wydzielonych "lekcjach". To naprawdę znikło ze szkół?
#!$%@? xdddddd
Co ma za sens grafika na której dajesz wszystkie postulaty swojej partii i porównujesz te postulaty do innych partii XD? Żeby to miało ręce i nogi postulaty powinny być sciągnięte z każdej partii, ale co ja tam wiem
@Rst00: Moze dlatego, bo to kobieta nosi w sobie dziecko i musi sie zmagac z wszelkimi niedogodnosciami.
A szuralicji nikt nie bierze na powaznie, wiec juz skonczcie buldupic, ze brakuje w telewizji i sondażach.
¯_(ツ)_/¯
też głosuję na korwinedesa ale nie bóldupię o coś takiego, gorzej że komentarze usuwają i blokują od razu@andrkac:
Logiczne. Tylko zapomnieliscie jeszcze o prawach tego małego ziomeczka co jest w brzuchu.