Wpis z mikrobloga

W tej całej aferze wychodzą bardzo ciekawe rzeczy, typowy prawak nie dość, że neguje zmiany klimatyczne to wiedza z zakresu psychiatrii i psychologii zatrzymała się gdzieś na końcu średniowiecza. Greta nie jest osobą wiarygodną, bo JEST CHORA na Aspergera xd.

Pierwsza kwestia to taka, że autyzm nie jest klasyfikowany jako choroba. Jest to szerokie spektrum zaburzeń rozwojowych w interakcji społecznej i komunikacji. A druga kwestia, wynikająca poniekąd z pierwszej, to taka, że asperger nie ma wpływu na upośledzenie intelektualne. To podstawowa wiedza, dostępna nawet na wikipedii, jak widać taki pobieżny risercz przerasta niektórych.

Z drugiej strony czego się spodziewać od ludzi wg których homoseksualizm to choroba, która trzeba leczyć poprzez izolację i elektrowstrząsy, transseksualizm to takie same urojenia jak to, że jest się helikopterem bojowym, leki psychotropowe i leczenie psychiatryczne dotyczy tylko świrów i psychopatów, tylko 0,5 litra a nie jakieś tabletki. Samobójstwa w Polsce? Oczywiście wina lewactwa, unii, kobiet, uchodźców i islamu.

#gretathunberg #neuropa #bekazprawakow
  • 16
@Cesc tzn. Asperger może się różnie objawiać, z tego co wiem, a wiem mało, u nie których osób może doprowadzić do znacznego ograniczenia zdolności społecznych, a co za tym idzie do objawów przypominających niedorozwój.

Miałem kolegę z Aspergerem, i przy nim Greta jest całkowicie normalna. On miał tiki nerwowe, skłonność do agresji, był kimś w rodzaju sawanty, ale bardzo skupionym na wąskim odcinku wiedzy którym się pasjonował, wszystko inne go nie interesowało.
@Cesc: Śmiesznie manipulujesz, wystarczy, że się mi nie podoba, że dorośli wysługują się dzieckiem w swoich sprawach, które nawet jeśli są słuszne nie są pomysłem tej dziewczyny. Merytoryczna debata zamiast emocjonalnego szantażu Znowu przykład tej dziewczynki z Kuwejtu, której manipulacja miała przekonać amerykańskie społeczeństwo do wojny. No, ale wiadomo, że każdy kto ma inne zdanie to prawak, faszysta i debil, nie tak oświecony jak ja.
@Cesc: ludziom unika jeden podstawowy fakt. Klimat się zmienia i wiemy to z całą pewnością że to nasza wina. To co mnie obrzydza to 2 strony konfliktu, jedni to ludzie bez elementarnej wiedzy a drudzy to biznesmeni którzy robią sobie ucztę z pogrzebu. Żadna ze stron nie pomaga. Najgorsze jest to że na zmiany klimatu są rozwiązania, są znane i na wyciągnięcie ręki. Jedyny sposób żeby osiągnąć coś w tym celu
@koroluk Asperger - spektrum jest tak szerokie że ludzie je mający mogą niczym praktycznie nie różnić się od innych ale też mogą być mocna skrzywieni jeżeli chodzi o normy społeczne czy poglądy i spojrzenie na świat. Każdy przypadek jest inny. A na dobrą sprawę większość ludzi może mieć go zdiagnozowanego tylko są to aspergerowcy wysoko funkcjonujący i mało kto sobie zdaje z tego sprawę.

A napewno nie jest udowodnione że wiąże się