Wpis z mikrobloga

Przeraża mnie, że nikt z wykopowych zwolenników Konfederacji nie widzi nic złego w tym, że ich idole chcą całkowitego zakazu aborcji. Było, kuźwa, wałkowane tysiąc razy na tym portalu jaki to kretyński postulat, ale nie, to nic złego. Czytam znaleziska o Konfie i w komentarzach wszyscy szczęśliwi jakby znaleźli perfekcyjną partię.
Serio, k---a? Serio? Zamordyzm światopoglądowy to sprawy nieistotne dla "wolnościowców"? Liczy się tylko benzyna po 3zł?

#konfederacja #korwin #4konserwy #neuropa #bekazprawakow #aborcja
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@mistellaire wiadomo - kobiety nie pozwoliły by sobie zabrać komfortowej sytuacji z rąk. Tak to mogą cię na alimenciki naciągnąć albo sprzedać cudzego bachora i jak za późno się zorientujesz - no cóż trudno.

Przejdzie kiedyś, cywilizacja do tego dorośnie. Poza tym taka aborcja powodowałaby, że petent nie mógłby rościć sobie praw do alimentów na starość :)
  • Odpowiedz
@mistellaire: Ty tak na poważnie? Ile metod antykoncepcji jest dla kobiet a ile dla mężczyzn? Jak nie chcesz dziecka to mieć nie będziesz. Nie od dziś wiadomo, że jak kobieta mówi, że jest na pigułce to mówi i jak facet uwierzy a potem Uuups! Zapomniałam. Nie cieszysz się, skarbie? to ma za swoje.
Zawsze można też spróbować iść dom łóżka z kimś kogo zalety sięgają dalej niż wygląd. Smagły brunet
  • Odpowiedz
Czyli wam chodzi o jakąś zemstę na kobietach po prostu.

@mistellaire: To było w znaczeniu, że facet ma za swoje i niech teraz płaci za naiwność. Jak Ty jesteś w stanie przetrwać gdy z każdej strony dostrzegasz atak na kobiety? ;)

Z mirkiem piwniczakiem nienawidzącym kobiet? Dziękujemy,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mistellaire:
1) sytuację, gdzie facet oszukuje kobietę co do użycia antykoncepcji uznaje się za g---t (kobieta nie zgodziłaby się na stosunek bez niej)
1a) czy sytuacja, gdzie kobieta oszukuje mężczyznę co do użycia antykoncepcji, powinna być uznana za g---t?*
2) dziecko poczęte wskutek czynu zabronionego - np. zgwałcenia - może zostać usunięte w świetle obecnego prawa
2a) czy jeżeli na 1a odpowiedzieliśmy 'tak', to czy sprawiedliwy jest wymóg spełniania obowiązków ojcostwa pomimo jego pochodzenia
  • Odpowiedz
@Legio_VI_Victrix miałem iść na nich zagłosować. Temat aborcji jeszcze z jakimś wielkim bólem bym strawił, ale pomysły nowelizacji ustaw Mentzena mi nie siadają, więc na wybory nie idę wcale. Na popis głosu nigdy bym nie oddał, konfa i reszta mi nie odpowiada. Wolę zostać w domu.
  • Odpowiedz
@leftfinger: kolego, dzielenie ludzi na prawicę i lewicą to domena dzbanów, mamy 2019 rok, a poglądy polityczne mają więcej niż jedną oś. Bez obrazy ale wspominam o tym zawsze, bo gospodarczo jestem skrajnym prawakiem, a światopoglądowo skrajnym lewakiem i zawsze jak ktoś pisze o jednych albo drugich to czuję się dotknięty.

A w tym przypadku, delegalizacja działalności gospodarczej to raczej domena lewicy.
W każdym razie firma nie musiałaby się nazywać
  • Odpowiedz
@Legio_VI_Victrix: To takie mniejsze zło. Nie sądzę by doprowadzili do naruszenia status quo w kwestii aborcji z poparciem poniżej 10% więc mnie ten postulat nie interesuje.
Zresztą, będzie trzeba to się pojedzie na Słowację czy do innych Czech xD
  • Odpowiedz