Aktywne Wpisy
miekki_am +129
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +49
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
#mocnyvlog
@keton123: @eSUBA94: Nie będę teraz w pracy p-----------ł miliona komentarzy by udowodnić rację w internecie. Nie mówię, że to były sytuacje częste czy nagminne ale zdarzały się. Głównie jeśli chodzi o wyjazdy. Np jechali na tego szczupłego chłopaka
Było jeszcze parę. Ale tak jak mówię. Nie były to częste sytuację.
@keton123: Bzdura. To, że ktoś wyraża zgodę na publikację swojego wizerunku nie oznacza, że wolno kogoś obrażać. To jest karane.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: To dlaczego tego nie robia? Wystarczy zglosic sie na Policje. Po IP dojada hejtera/piwniczaka bez problemu. Jeszcze kase na tym moga zarobic. Nie wolno nikogo bezkarnie obrazac. Brak reakcji powoduje wlasnie taka bezkarnosc. A wylaczanie komentarzy nie jest rozwiazaniem.
@eSUBA94: Na pierszych filmikach z grilla u sąsiadów też było smarowanie po kobiecie.