Aktywne Wpisy

KonwersatorZabytkow +276
Z okazji tłustego czwartku przypominam ci o------a ekipa odpowiedzialna za "Definitive edition" GTA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gta #gtasa #gry #heheszki #tlustyczwartek
#gta #gtasa #gry #heheszki #tlustyczwartek
źródło: 1000004843
Pobierz
Goatifi +29
event w budapeszcie tak? powołasz się na sebastiana i daniel konieczny będzie wiedział o co chodzi.
#sebcel
#sebcel

Pytanie do osób, które opowiadają się za zakazem aborcji.
Według statystyk w latach 1973-2003 dokonano około 1 miliarda aborcji(oficjalnie). Licząc proporcjonalnie wychodzi około 1,53 mld aborcji do 2019 roku. Obstawiam jednak, że było to około 2 miliardów aborcji +/-
No i tutaj pytanie do zwolenników zakazu aborcji.
Czy bylibyście w stanie płacić większe podatki, aby utrzymać te 2 miliardy dzieciaków, których teoretycznie by nie wyabortowano. Wiązałoby się to z jeszcze większym przeludnieniem ziemi, a w perspektywie czasu jeszcze większym najazdem imigrantów na tereny Europy.
Kto miałby się opiekować tymi dziećmi, gdyby w przypadku zakazu aborcji, trafiły do domów dziecka? Kto by ich utrzymywał? Czy bylibyście w stanie przygarnąć taką zacną gromadkę pod swoje strzechy?
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Mają w rodzinie takie małżeństwo gdzie ich syn to tak naprawdę warzywo już w łonie matki, ale zdecydowali się go urodzić i wychować. Lekarze mówili że pożyje maks rok.
- oddycha za niego maszyna
- je za niego maszyna
- wydala za niego maszyna
- chłopak nie mówi, nie
@insomnia_: xD
Obecnie na planecie jest 7 mld luda, z hakiem.
Dorzuć do tego kolejne dwa. Prawie jakbyś drugie Indie/Chiny dodał na planetę.
Wariant 1:
Ciąża A - kobieta przechodzi aborcję.
Kilka lat później
Weź jednak pod uwagę, że statystyki, którymi są posługuje są oficjalne, a nie wiemy ile aborcji dokonano w tzw - "podziemiu aborcyjnym"
Ponadto zakładasz, że każda kobieta urodzi tylko jedno dziecko, sęk w tym, że więcej aborcji przeprowadza się w Ameryce Łacińskie, Azji i Afryce, niż w pozostałych częściach globu. W Afryce, Azji i Ameryce Łacińskiej dzietność jest zdecydowanie większa i kobiety rodzą więcej dzieci.
źródło: comment_FkGYE8KsHFwszkFDgefodpPTob9gq8Dk.jpg
Pobierz@insomnia_: No to zdecyduj się. Masz oficjalnie 1 miliard przez 30 lat, więc średnio matematycznie wychodzi 1,5 miliarda do roku 2019, a ty zamieniasz to na 2 miliardy. To w końcu posługujesz się statystyką, czy sobie obstawiasz wynik?
Nie zakładam, czytaj uważnie. Pisałem, że może urodzić kilka. Ponadto nigdzie nie pisałem, że
1,5 mld na 2 miliardy zmieniłam ze względu na gigantycznie rosnącą liczbę ludności na świecie w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. Wraz ze wzrastającą liczbą ludności liczba prawdopodobnych aborcji wzrasta. Ponadto dostęp do aborcji od 2003 roku uległ znacznemu wzrostowi i po
@insomnia_: Czyli nie posługujesz się danymi statystycznymi i to by kończyło dyskusję w zakresie tego, jakie sobie liczby wstawiamy w komentarzu. EOT
Poza tym nie mam wglądu do oficjalnych statystyk między latami 2003-2019 i trudno jest mi jest znaleźć w internecie. Jak coś znajdę, to ci podrzucę ;).
Nie jest to zbyt wiarygodne źródło, ale nic nie poradzę :).
A to artykuł z 2013 roku :).
@insomnia_: bym jeszcze dorzucił utrzymanie tych kobiet do czasu porodu i zakończenia połogu
Osoby ktore wybralyby opcje pierwsza sa wedlug mnie chore psychicznie i powinny byc zamkniete w zakladach psychiatrycznych jako sadysci (ಠ‸ಠ)
Oczywiście on wyszedł jako ten zły niedobry s-----a a różowa jako kochana matka Polka, mimo że jest zwykłą egoistką.
Mam nadzieję, że ciebie to nie spotka, a najlepiej takie kwestie dogadać przed staraniem się o dziecko.