(Wpis nr. 210) W cyklu "Zapomniane lub mniej znane filmy ze Złotej Ery VHS" tym razem fajny thriller sensacyjno-medyczny (choć niektórzy dopatrują się tam i czarnej komedii...).
" Ambulans " (1990)
**Josh Baker (Eric Roberts) pragnie poznać piękną dziewczynę, którą widuje codziennie na ulicy (Janine Turner, znana z "Na krawędzi" i z serialu "Przystanek Alaska").
Gdy w końcu podejmuje z nią rozmowę, po chwili dziewczyna mdleje, a przechodnie wzywają ambulans. Josh obiecuje, że odwiedzi ją w szpitalu. Okazuje się jednak, że nie ma jej w żadnym szpitalu, i nikt o niej nie słyszał. Z Joshem kontaktuje się współlokatorka zaginionej, Sandra. Wkrótce na jego oczach tajemniczy ambulans porywa także i tę dziewczynę. Josh zgłasza to na policji, ale tam z dużą rezerwą porucznik Spencer (James Earl Jones znany jako 'głos' Dartha Vadera i czarownik Thulsa Doom z "Conana Barbarzyńcy") przyjmuje zeznania od napaleńca, który zajmuje się rysowaniem komiksów.
Josh próbując sam rozwiązać zagadkę, wpada na trop podziemia medycznego, zamieszanego w handel organami do przeszczepu.
→ #zlotaeravhs ←** Mój autorski tag, gdzie można znaleźć wszystkie dotąd przypominane filmy, jak i te, które dopiero się pojawią... A ich okładki możecie "hurtowo" przejrzeć w zakładce z grafiką... ⇨ https://www.wykop.pl/multimedia-tag/zlotaeravhs/ .
W cyklu "Zapomniane lub mniej znane filmy ze Złotej Ery VHS" tym razem fajny thriller sensacyjno-medyczny (choć niektórzy dopatrują się tam i czarnej komedii...).
" Ambulans " (1990)
Zwiastun. Strona Filmweb.
Film on-line, lektor, cda. [ ⇨LINK⇦ ]
→ #zlotaeravhs ←**
Mój autorski tag, gdzie można znaleźć wszystkie dotąd przypominane filmy, jak i te, które dopiero się pojawią...
A ich okładki możecie "hurtowo" przejrzeć w zakładce z grafiką...
⇨ https://www.wykop.pl/multimedia-tag/zlotaeravhs/ .
Mój poprzedni wpis → "Klasa 1999" (SF)
#thriller #czarnawolga ;)
#filmnawieczor #ogladajzwykopem
#nostalgia #gimbynieznajo
Cadillac Miller-Meteor, rocznik 1973.
no i jeszcze kosciol