Wpis z mikrobloga

Jak to u Was z zachowaniem ciszy / radzeniem sobie z hałasem, w pracy wygląda?
Ja mam dość duży pokój i często przychodzą ludzie z innych działów z kimś popieprzyc, tu ktoś odbiera tel, tu ktoś kogoś przekrzykuja i ciężko się skupić na #programowanie, a po kilku godzinach w halasie jestem tak #!$%@? że już nie mam siły. Pytam bo nie wiem czy to normalne czy może wszędzie tak jest, czy trzeba się przyzwyczaić czy może zmienić robotę?
#cpp
  • 21
@TheGreatCornholio:
Ja się odcinam i słucham muzyki na słuchawkach.
Nie pomaga do końca bo zawsze znajdzie się ktoś kto #!$%@?, że przecież muszą mieć ze mną kontakt i żebym chociaż jedną słuchawkę wyciągnął... I tak muszę słuchać tego #!$%@? w stylu:

PRZECENA W SMYKU 20%

MÓJ TOMUŚ TO W SZKOLE TAKIE DOBRE OCENY MA

A KUPIŁAM MOJEJ MADZI SUKIENECZKE ALE ZA MAŁA - NIE CHCESZ DLA TEJ SWOJEJ???

OSTATNIO SIOSTRZENIEC NARZYGAŁ
@Pan_Jerzy: Sony ma fajne słuchawki, które przy dotknięciu włączają zewnętrzny mikrofon, nie trzeba ściągać. Tylko IMHO nawet dla programisty 20k ceny tych słuchawek to przegięcie. Pomaga ignorowanie i edukowanie.

@TheGreatCornholio: Słuchawki nauszne + cicha muzyka jazz/etc. Ew. co tam lubisz. Mi odcina 99% dźwięków. Samo tłumienie nie wystarcza. Są biura które mają ciche pokoje ale tam wchodzi po kilka osób maks. W korpo będzie ciężko. Może w tych mocno opartych
@TheGreatCornholio: dlatego właśnie robienie open space dla programistów to pomyłka. Współczuję.
A co do tematu dobre zamknięte słuchawki i jakaś dobra nuta do programowania. Ja mam Logitechy G933. Dobrze tłumią ale nie licz że bez grającej muzyki wygłuszysz otoczenie w 100%.
Mam podobne doświadczenia z nowszymi modelami z aktywnym tłumieniem. To jest taki bajer, podstawa do dobre przyleganie i zamknięcie konstrukcji słuchawek.
@James_Tean: Bardzo fajne, dobrze tłumią, sporo lepiej niż moje stare MDR-100ABN. Szkoda tylko, że już nie tak krystalicznie czystej jakości dziek.
Jedyna rzecz, która mnie denerwuje w słuchawkach na Bluetooth, jest brak możliwości transmisji mikrofonu w dobrej jakości, to jest szczególnie uciążliwe, jak pracuje dużo na komunikatorze głosowym, bo muszę być zawsze blisko lapka.
dźwięk udaru

@TheGreatCornholio @Hipodups: no z tym to będzie ciężko, bo nawet z ANC będzie się przebijać. Tak czy siak polecam Sony WH-1000XM3 wrzucone wyżej, używam od ok. roku, a moje życie (nie tylko zawodowe) się zmieniło w dniu ich zakupu.