Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@prze-kac: powinno dać radę - w miarę temp. pokojowej nie dadzą żadnych estrów i nie trzeba się martwić o skopana fermentację. Z ostatnich 4 warek na nich jestem zadowolony
@prze-kac: 1318, moje ulubione estry ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko mają taki mankament, że po czasie przegazowują piwka - zdarzyło się mi na kilku różnych egzemplarzach i wielu znajomym piwowarom, więc trzeba robić na nich IPA, APA i nie trzymać długo
Ja aktualnie fermentuję burzliwie session IPA na WKPD, jednocześnie hodując gęstwę na Barleywine BA, płatki już się macerują w irlandzkiej

Tak przy okazji, pierwszy raz słyszę
@piwowarz_pl neomexicanus chmiel sprowadziłem ze stanów od yakimy w paczce wziąłem jeszcze BRU-1, caliente, amarillo i azacce. Chciałem sprawdzić najlepsze ponoć chmiele do new englandow. A z przegazowaniem się nie boję bo keguje ;)