Wpis z mikrobloga

@nammah: Oczywiście. Potrzebna jest patelnia z grubym dnem, a najlepiej wok. Składniki nie mogą przywierać, bo to danie typu stir-fry.

Do przygotowania:

Mięso - krewetki ok. 8 sztuk (120-140g), bądź kurczak (pojedynczy filet, ok. 260g), ewentualnie jak ktoś lubi tofu. Ja użyłem krewetek i kurczaka;
Jajka - 2 sztuki;
Makaron ryżowy - 100g;
Pasta z tamaryndowca - w zależności czy przecier, czy koncentrat (2 łyżki/1 łyżeczka);
Sos rybny - 3 łyżki
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Michu94: już plusowalem, ale chciałem jeszcze raz podziękować, bo od tego przepisu zacząłem przygodę z pad thaiem i jest mega! A jeszxze w tym roku postaram się porównać z org tajskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cebulandia: cieszę się, że mogłem kogoś zainspirowałem moim wpisem:) Uwielbiam kuchnię tajską, także zachęcam do spróbowania innych klasyków - curry, Tom Yum czy Tom Kha. Czekam na porównanie z oryginałem ʕʔ