Wpis z mikrobloga

w szkole na kompach tylko to i gta. Teraz za to bylby lincz

@pepkodziobak: my w liceum mieliśmy układ z naszą nauczycielką, że robimy lekcję espresowo w pół godziny a końcowe 15 minut graliśmy w Quake 1 po LANie. A że wszyscy w klasie ogarniali bez problemów to ona miała z tym luz.
  • Odpowiedz
@drSin: Dzięki za przypomnienie mi tego fragmentu młodości. Mam problemy z pamięcią i samodzielnie nigdy bym nie wspomniał o tej grze. Grałem głównie z bratem w domu. Pamiętam Liero i DSJ. Takich gier było jednak więcej.

Kojarzycie może strzelankę 2d opierającą się DM albo TDM? Był bardzo duży wybór autentycznych broni. Była całkiem popularna online ale nie mogę wspomnieć tytułu. I jeszcze jedna zajebista gra była ale tego raczej nie
  • Odpowiedz
@drSin: Jeśli chodzi o strzelankę to niewiele więcej pamiętam. Plansze były zielone i kilku poziomowe. Akcja nie działa się tylko na jednej płaszczyźnie. Było dużo autentycznej broni i można było grać po sieci. To wszystko co pamiętam :( [edit] Tak! To Soldat :)

Drugi tytuł to była jakaś nisza indie freeware znaleziona w głebiach internetu. Może kiedyś wróci mi pamięć i wspomnienia z tamtego okresu.
  • Odpowiedz
Coś na wzór Angry Birds z tym że chodziło się postaciami po planszy i można było używać ładunków wybuchowych aby konstrukcję naruszyć

@Winch2005: co miałeś na myśli przez Angry Birds? Grafikę, widok, czy to że jest jakaś konstrukcja jak w Birdsach, którą trzeba zniszczyć?
Jakiś opis tych postaci?
Dużo rodzajów ładunków?
  • Odpowiedz
@drSin: Chodziło mi o konstrukcję do zniszczenia. Z tego co pamiętam to nie było w grze chyba żadnego celu poza zabawą przy użyciu fizyki obiektów. Można było we dwóch grając na jednym komputerze chodzić po takich konstrukcjach i je burzyć. Tak to pamiętam. Pixel Destruction nie znam ale to było coś dużo mniej złożonego.

Grafika była dość słaba i w niskiej rozdzielczości, może nawet mniej jak 640x480 ale to zgaduję
  • Odpowiedz
i Quake 2! Po LANie w szesciu :D

@Jack0wy: od Quake 2 zaczynałem swoją przygodę z tą grą. W szkole graliśmy w czasach gdy wyszedł Q3, ale szkolne kompy dawały radę tylko 1 pociągnąć. A grałeś/grasz w Quake Champions? To już nie to samo, ale ja jestem wierny grze i czasami odpalę sobie żeby zrobić rozpierduchę :D
  • Odpowiedz
to może zagrasz w moją wersję online lierio

@kamrat29: No co ty gadasz?! Jak to mnie mogło ominąć? K---a ile człowiek traci jak przechodzi w tryb dorosłości, praca, rodzina. Dziś już późno, ale jutro w pracy na pewno przetestuję i przypuszczam, że wieczorem czołgi pójdą w odstawkę :D
  • Odpowiedz
  • 0
@drSin chiquita bombs, cluster bombs, spikeballs, missle sterowane () jak sie w to k---a dobrze gralo, grywalnosc 20/10 ()
  • Odpowiedz