Wpis z mikrobloga

Porównajmy moje Xiaomi 9 SE (1500 pln) Do Iphone 11 (4000 pln):

Bateria: 3070 mAh - 3110 mAh

RAM: 6 GB - 4 GB

Skaner linii papilarnych: Wbudowany w ekran - Brak

Wyświetlacz: AMOLED - LCD

Rozdzielczość Ekranu: 1080 x 2340 - 828 x 1792 (Iphone bez FULL HD, śmiech na sali)

Kamery: 3 obiektywy (Zwykły, Ultra Wide i tele obiektyw) - 2 obiektywy

Także pół roczny telefon za 1500 pln bije niewydanego jeszcze Iphone za 4k na głowę.

#apple #android #xiaomi
  • 225
A subiektywnie , iOS to klasa . Proste ikony bez mOtYfUFF i innego , myślę że ikony i design iOS każdemu . Telefon , to narzędzie , a nie #!$%@? tatuaż , bUo pErSonAliSaCJa . A w swojej prostocie iOS wygląda dobrze i jest prostym system w obsłudze . Masz iPhone 6S to używanie np 8 to identyko . Przy zmianie na X i w górę zmienia się tylko przycisk home i
Nie no slaby bait.

Optymalizacja systemu iOS zjada xiaomi i ich beznadziejna nakladke. Aparat nawet nie ma podjazdu do iPhone 11. Przy dobrej optymalizacji 4 Gb ramu wystarczy zwyklemu użytkownikowi. Bateria wystarczy spokojnie na cały dzień za co również system będzie odpowiadal. Trzymanie ceny iPhone'a używanego to tez plus. Wyświetlacz faktycznie Xiaomi ma lepszy. Nawet nie ma co za bardzo porównywać. Mowie to jako użytkownik Androida (Pixel).
@Mrjohnsmith: touchwiz prawda. Ale jestem mega zadowolony. Z poziomu menu przy bootowaniu nic nie ruszalem- co jakis czas puszczę ccleaner, wylacze jakies gowno apki w tle i bez zastrzezen. Az chcialem przycelowac teraz w s6 edge plus
@vauecki jezeli chcesz porządny tel z Androidem, kup sobie z serii Pixel takiego co ma jeszcze wsparcie lub OnePlusa i zobaczysz co to naprawdę płynne działanie. Mialem S6 i to słaby tel. ze slaba optymalizacja. S6 to byl mój ostatni Szajsung (wcześniej jeszcze S3 i S5). Ewentualnie wrzuc LineageOS na niego. Tak robilem z moimi Szajsungami i dopiero wtedy nadawały się do użytku.
@johnnyMetalowy: fajnie, teraz pokaż foto z takim oświetleniem jak pic rel

@damian_co_dalej: jaki to problem? Wpisz sobie w google:

xiaomi mi9 photo

I zobaczysz całkiem ładne fotki.

Imho jedyna przewaga Iphone to fakt jak płynnie chodzi i integracja z całą rodziną apple. Jednak poza tym to jest mocno przereklamowany sprzęt.
I nie oszukujmy się, ale różnice w samej pracy w stosunku do xiaomi nie są tak mocno zauważalne, a przenoszenie
@Przegrywex: i najlepsze #!$%@? w przypadku iOS - system, w przypadku którego UDOWODNIONO postarzanie sprzętu. Który miał aktualizację typu - zadzwonię na wideo rozmowę i przejmę PEŁNĄ KONTROLĘ nad telefonem. Na koniec 2019 wygląda gorzej jak telefony z 2018. System, który jest prekonfigurowany i nic z nim nie zrobisz, nie ważne jak coś Cię #!$%@?. Apple pay też dupy daje z relacji mojego ziomka, który X ponad pól roku używa. Jedyne
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@m0rgi:

Szkoda jedynie, że jakość zdjęć czy filmów na tych telefonach wygląda tragicznie i można je porównać z dowolnym, innym telefonem z chin za 500zł.

I dlatego aparat Mi 9 (identyczny co w Mi 9 SE) jest w top10 xD?
@Przegrywex: Pocieszajcie się polaczki bo was nie stać a ja za jedną tygodniówkę za granicą kupie sobie najmocniejszą wersje iPhona 11, ip 7 mialem 4 lata i zlego slowa nie powiem, dziala po dzis dzien