Aktywne Wpisy
Uuroboros +258
Usiądź przy ogniu i ogrzej się zanim ruszymy znów w dół strumienia
#pixelart
#pixelart
WielkiNos +29
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
#heheszki #rower #czarnyhumor
Kamizelka to powinna być podstawa i obowiązek nocą...
@mat_91: w Holandii (gdzie mieszkam) i Niemczech (5km ode mnie) zabronione są mrugające światełka. I bardzo dobrze - irytują na drodze i utrudniają prawidłową ocenę odległości. Nawet światełka za €5 to więcej niż nic.
@Megawonsz_dziewienc: nie musi oświetlać - szczególnie
Co do kamizelki to nie będę Cię przekonywał, każdy ma swoje zdanie, ale jednak odblaskowa powierzchnia w kamizelce jest dużo dużo większa niż mała lampka, dużo szybciej ją zauważysz.
Ja bardzo często
@mat_91: skupiasz się tak bardzo na kamizelce, że zupełnie nie zauważysz wyciągniętej ręki sygnalizującej chęć wykonania manewru.
Do pewnej odległości lapka czerwona o swietle stałym wydaje się slupkiem drogowym i nic w tym dziwnego.
@Megawonsz_dziewienc: hehe, tak bo kierowcy z prawkiem nie powodują wypadków xD
w ogóle zabronić wszystkiego a przede wszystkim wychodzenia z domu po 22 to będzie bezpiecznie!
@mat_91: te najtańsze tak, ale za powiedzmy 50 złotych da się dorwać już naprawdę przyzwoitą lampkę, która błyska jak stroboskop i widać ją ze sporej odległości.
Osobiście dziwię się, że policja nie robi ogólnopolskich akcji wyłapywania rowerzystów, którzy jeżdżą po zmroku bez żadnego oświetlenia... Najlepsi są dostawcy z Uber Eats, jeżdżą rowerem zawodowo i 99% nie ma ani jednej lampki.
@Megawonsz_dziewienc: wystarczy przywrócić kartę rowerową. To nie było takie głupie. Bez karty możesz jeździć po ścieżkach, z Kartą również po drogach publicznych.