Wpis z mikrobloga

• 3
@Kempes a co gdybym wam powiedział, że ta lista nie musi obejmować wyłącznie lotów polskich polityków? To mogą być też przyloty zagranicznych polityków jak i przeloty przez polską przestrzeń powietrzną. No ale jakby gościu to doprecyzował, to atencja mogłaby mu się nie zgadzać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@humpf Atencja nie zgadzać?! Używa tylko retoryki, jaką zaprezentował PiS na wykazie lotów Tuska, gdzie dodano nawet te loty, które były anulowane ( )
Ty bujasz w obłokach ze swoimi sugestiami.
  • Odpowiedz
@Kempes: Prywatne korporacje też używają samolotów. To jest ekonomicznie korzystniejsze biorąc pod uwagę że niektórych ludzi niekoniecznie zastąpisz innymi, ich czas pracy jest ograniczony, a obowiązki rozrzucone terytorialnie.

Oczywiście co innego polecieć sobie do domu na 1 dzień bo tak mi się widzi rządowym samolotem w statusie HEAD a co innego polecieć żeby nie jechać cały dzień z Krakowa do Szczecina samochodem czy pociągami w związku z obowiązkami.

Ale są
  • Odpowiedz
  • 0
Używa tylko retoryki, jaką zaprezentował PiS na wykazie lotów Tuska, gdzie dodano nawet te loty, które były anulowane

@Kempes czyli wg tej logiki wolno kraść, bo ktoś oprócz mnie też kradnie?

bujasz w obłokach ze swoimi sugestiami.

To on sam w sposobie podania informacji sugeruje, że nie wie o czym mówi. Czy Ty wiesz ile headów mogło latać nad Polską w tych latach bez lądowania? Ja też nie mam pojęcia. Tak
  • Odpowiedz
@Dpdp: Ale jak leci do domu to nie musi lecieć jako HEAD. Może lecieć zwyczajnie. Bez podstawiania zapasowego samolotu itp. Procedura HEAD jest jak lot w sprawach służbowych. Osoba ma dotrzeć na konkretną godzinę, więc się zabezpiecza. Jak leci do domu, albo na wakacje, to nie ma problemu jak będzie ryzyko, że dojedzie 2-3h później.
  • Odpowiedz