Aktywne Wpisy
MagicAlonso +17
Ja #!$%@? zbliżam się do trzydziestki. Ostatnią znajomą duszę poznałem 3 lata temu. Jak się poznaje kogoś w tym wieku? xD
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie #wykop30plus
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie #wykop30plus
niemorzliwe +2
Zarabiam 30-50k miesięcznie na czysto. Możecie zadawać pytania
"Każdy intencjonalny wytrysk poza drogami rodnymi kobiety jest ciężkim grzechem.Tak samo, jak celowe zaspokajanie się a także wzajemne zaspokajanie się małżonków bez penetracji"
Boże, co Ci Wasi księża mają w głowie? I Wy serio przynależycie do tej religii? Nawet mi Was nie żal.
#bekazkatoli #wiara #katolicyzm #heheszki #religia #seks
@Sakura555: Żaden "pan w sutannie" nie mówi mi jak mam żyć, a jedynie jak mam żyć zgodnie z zasadami Kościoła Katolickiego - a do tego nikt mnie nie zmusza, przynajmniej w tej sytuacji. Być może to dlatego ich otwarcie nie potępiam, a i nie mam dylematu
@Profesor_Milczarek: a kto jest jej autorem?
@Sakura555: To już pytanie do ekspertów prawa kanonicznego. Wielu papieży pisało na temat seksualności, odnosił się do tego w swoich pismach chociażby Jan Paweł II i to on tez zatwierdzał ostatnią wersję katechizmu. Możesz też coś na ten temat poszukać w encyklikach Pawła VI, ale uwagi na temat seksualności to miano już i w czasach Tomasza z Akwinu, a i pewnie coś z Decretum Gratiani dałoby
@Sakura555: Jeśli nie jesteś katolikiem to nie wtyka nosa w te sprawy. To dotyczy ludzi, którzy wierzą i akceptują autorytet Kościoła w kwestii Wiary i moralności. To chyba oczywiste, że ksiądz (duszpasterz) powinien nauczać jak w żyć w zgodzie z wykładnią KK, skoro taka osoba dobrowolnie uznaje
Komentarz usunięty przez autora