Wpis z mikrobloga

Hej Mikrokoksy,
dziewczyna chce się troszkę poruszać i zapytała mnie o jakieś ćwiczonka na początek.
Ja sam długo i dużo ćwiczę, ale jestem facetem i ćwiczyłem tylko dlatego bo lubię.
Moglibyście ocenić taki planik na początek?
Ewentualnie jakieś propozycje.

Zaczynamy od treningu w domu.
1. Trening A:
1.1. Rozgrzewka 5-10min
1.2. ‘Hip thrust’ na podłodze – unoszenie bioder. X15
1.3. Przysiady x12
1.4. Pompki x10
1.5. Grzbiety x10-15
1.6. Wykroki x10 na noge
1.7. Plank

2. Trening B
2.1. Rozgrzewka
2.2. Wznosy bioder x15
2.3. Przysiady/bułgasrkie siady x10 na noge
2.4. Unoszenie rąk na boki z obciążeniem x 10 – barki w skrócie :D
2.5. Wymachy nogą w bok, leżąc na boku
2.6. Plank

Powtórzyć 2 lub 3 razy. Z krótką przerwą pomiędzy.
Ilości powtórzeń do dostosowania względem kondycji.

Macie jakieś pomysły na inne cwiczenia, nawet takie żeby czasem urozmaicić i zastąpić.
Chodzi o to żeby ogólnie sie lepiej i zdrowiej czuć.

#mikrokoksy #trening #pytanie #prosba
  • 8
  • Odpowiedz
@GoldMember "trochę poruszać" i taki plan? Normalnie niech robi fbw jakiś albo 5x5 stronglifts na początek. Ja osobiście tak zaczynałam, niech zobaczy czy się wkręci czy nie woli cardio np.
  • Odpowiedz
@Kyuumeitai: @SugarrCat: @Piczi: @KarPaKo:
Podkreślę że ćwiczyć będziemy w domu - bez sztangi. Jakieś hantle mogę kupić.
Jakieś propozycje ćwiczeń macie? Nie chce właśnie żeby robiła same nogi, wszedzie gdzie szukam cwiczeń dla kobiet w necie to tylko cwiczenia na nogi i tyłek.

Na klatkę ręce i barki - pompki
  • Odpowiedz
Jakieś propozycje ćwiczeń macie? Nie chce właśnie żeby robiła same nogi, wszedzie gdzie szukam cwiczeń dla kobiet w necie to tylko cwiczenia na nogi i tyłek.

@GoldMember: no kto by sie spodziewal...zal patrzec na silce jak laski codziennie robia nogi nic wiecej. Dwa no jak w domu to idz w plener na drazki jakies jesli masz zawsze to lepiej niz w domu, plus jakies gumy i powinno byc dobrze a
  • Odpowiedz
  • 0
@GoldMember narzekasz że dla lasek same ćwiczenia na nogi a jednocześnie nie chcesz żeby robiła to co ty. Przecież trudność danego ćwiczenia można stopniować, obciążeniami, ilością powtórzeń, serii. Nikt nie oczekuje, że będzie ćwiczyć z taką samą intensywnością na starcie ale też nie rozumiem czemu ma mieć jakiś oddzielny zestaw :D
  • Odpowiedz
@Piczi: Aktualnie mój plan treningowy nie jest zbyt zorganizowany i określony. Tym samym nie odgapie czegoś od siebie dla niej. W mój plan wliczona jest piłka nożna, czasami siłownia z kumplem, a czasami tylko pompki i brzuch w domu. Ja tylko podtrzymuje sobie forme i ćwicze dla przyjemności.
Dziewczynie chce dać określony plan na najbliższy czas, a później jeśli się przyjmie kombinować trochę bardziej. Ona musi się wciagnąć, na razie
  • Odpowiedz