Aktywne Wpisy
miekki_am +62
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +29
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
Dlatego
Czas na mnie. Ile plusów tyle miesięcy bez wykopu. Jak wpis przebije 100 plusów to wyśle pieniądze na dzieci potrzebujące lekarstw.
Komentarz usunięty przez autora
Pozdrawiam z przerwy w pracy.
Zawołałem ludzi mądrych którzy dodali komentarz. Nie wiem jak robi się mirko listy i w dupie to mam, bo już mnie raczej nie będzie na tym świecie kiedy skończy się odmierzony przez wasze plusy czas mojego wykopowego niebytu. Wyszło 28,5 lat. Więc jak się będe mógł tu wejść
Ja robie sobie detoks z fb tam to dopiero jest wysryw i pozerstwo. Tutaj jest przynajmniej anonimowo i jak zczarnolistujesz 1245665829191 tagów, to są dobre Mirabelki i Mirki i ciekawe tematy.
Także powodzenia ziom, slowo sie rzekło, rob to co postanowiles. Nie ma odwrotu :)
Milego życia.