Wpis z mikrobloga

Wcześniej nad tym nie myślałem, ale w #uk tak jakby zrobiło się od groma więcej pracy?
#brexit chyba robi swoje, ludzie uciekają, nie przyjeżdzają tu, a pracy jak miało podobno ubyć, to ubyło jej mniej niż ubyło ludzi albo wcale. Generalnie anglicy mogą teraz być zadowoleni, bo wszędzie pracowników brakuje.
Ja się zapisałem do agencji, to jest pracy tyle że mógłbym 7 dni pracować, ale nie pracuję, pare dni góra bo mi się nie chce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wcześniej tak nie było, kultura była na dużo niższym poziomie, jak odmówiłeś kiedykolwiek pracy to mogłeś się liczyć z tym, że jej już nie dostaniesz, albo agencje wymyślały sobie jakieś "kary". xD
Ogólnie teraz sb nocke zarywam bo gram w gierke, ot taki kaprys mam, nie do pomyślenia by to było tak 3-5 lat temu. :p
#pracbaza #4konserwy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zależy co robisz w pracy. U mnie niezależnie dla jakiego pracodawcy pracowałem w ciągu ostatnich 8 lat (a było ich trzech) zawsze względnie pracy od groma, plan z reguły jest do tylu także w zasadzie non stop się coś dzieje i na brak pracy raczej nigdy nie narzekałem. Temat agencji już dawno przewalałem i jednak cenie sobie względna stabilność, ewentualną odprawę, lepsze warunki chorobowego i inne korzyści.
  • Odpowiedz