Wpis z mikrobloga

Wiecie co mnie denerwuje w wykopkach a konkretnie przegrywach? Hipokryzja. Robicie memy i upubliczniacie zdjecia gostka, jego rodziny i szkalujecie.Widze jednoczesnie wiele wpisow jak to wykopki byly gnebione w szkolach/szklanowane w internecie. Powinniscie miec empatie wobec takich osob jak przemcel jesli wiecie jak to jest. A zapomnialem pewnie nie wiecie bo tu siedza w wiekszosci brainlety i failed normiki, ktorzy sami szkaluja i smieja sie z mirkow majacych slabsza sytuacje zyciowa. Tfu na ta czesc tagu,zaslugujecie na najgorsze #przemcel #przegryw #stulejacontent #takaprawda #gorzkaprawda
  • 14
@Mandarlin: Krytyka to jedno ale rozprzestrzenianie jego zdjec kiedy on wyraznie sobie tego nie zyczy jest lamaniem prawa szczegolnie ze wstawiono zdjecia jego rodziny. To jest fakt i tyle. Nie dziwie sie ze blokuje tez bym sie #!$%@? gdyby wykopki truly mi dupe i jeszcze obracaly moimi zdjeciami na tagu. Ciekawe jak ty bys sie zachowal? 2) ze maja go za swoje zwierzatko to twoje domysly/wymysly
@Meybah: Nie teraz, RODO które pojawiło się niezbyt dawno, zaostrza takie przypadki.
Wykop jako firma powinien sam blokować te zdjęcia, bo jednak im się też oberwie.

A czekam kiedy ten cały przemcel się skapnie i pójdzie do jakiegoś radcy prawnego czy prawnika i dopyta się co z RODO może zrobić tym wykopkom.
A kary zaczynają się od 3 zer, więc niejednemu odejmie się od wypłaty 90% kaski.

Sam miałem problem, bo
@Meybah: Dokładnie, to, że facet dodaje zdjęcia na jakiś inny portal nie upoważnia ich do udostępniania tego dalej.
Wrzucanie zdjęć, dorabianie śmiesznych opisów, na to jest paragraf.
Ośmieszanie czci i dobrego imienia danej osoby, udostępnianie prywatnego wizerunku.

Pierwszy lepszy prawnik się przyklei, wystarczy mały pozew i wszyscy spod tagu co wrzucali tutaj fotki tego typa zapłaczą cienkim moczem.
A potem zapłacą kary z potrójnym zerem na końcu.
A wykop, że w