Aktywne Wpisy
slawomirus +985
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
BC_anada +514
To coś broni majtczaka i wyciąga łape po hajs za nazywanie go sprawcą wypadku i mordercą.
Przypominam że majtczak to tchórz ktory uciekl do dubaju po tym jak zabił rodzinę na drodzę.
#majtczak #sebastianmajtczak #wypadki
Przypominam że majtczak to tchórz ktory uciekl do dubaju po tym jak zabił rodzinę na drodzę.
#majtczak #sebastianmajtczak #wypadki
1. Górnictwo węglowe, na państwowej kroplówce od 2 dekad. Wady:
-przerośnięty organizm, nierynkowe elementy, związkowcy
-brak modernizacji od lat
-jakość polskiego węgla jest mieszana, kaloryczność nierówna, dlatego też elektrownie wolą sprowadzać gwarantowaną jakość
-ilość, możliwe, że jest go tylko na 15 lat w porywach do 50 lat,
"Naukowcy z krakowskiego Instytutu Gospodarki Surowcami Mineralnymi i Energią PAN (IGSMiE) oceniają, że wg światowej klasyfikacji złoża Polskiej Grupy Górniczej to nie 1,7 mld ton, a zaledwie 645 mln ton, z czego zasoby „udowodnione” – tylko 316 mln ton."
-każdy Polak płaci tym żłobom ze Śląska, nic z tego nie mając, bo energię i tak robimy z zagranicznego węgla
2. KRUS - 1,3mln osób płaci g---o składkę 95+zł i 200zł(jeśli prowadzi pozarolniczą DG) - raz na kwartał. 1,3mln świętych krów, którzy sięgną niebawem po pełne emerytury, a sporo już je ma. Pasożyty.
3. Przywileje emerytalne dla wybranych grup: nauczyciele, policjanci, żołnierze, celnicy. Nie jesteśmy w stanie wojny, by utrzymywać jakiekolwiek przywileje dla mundurówki. Górnicy - mówi to syn górnika miedziowego. W-----a mnie, że mój ojciec już 10 lat siedzi na emeryturze i pierdzi przed telewizorem, a nie ma jeszcze 60 lat. Wziąłby się za siebie.
4. Wojsko (do całkowitej reformy):
-biurokracja
-p-------------e pieniędzy
-utrzymywanie marynarki, której statki mają po 60 lat
-przygotowywanie się do minionej wojny
5. Papier, ilość urzędowych zaświadczeń, przewalanego papieru, również generuje gigantyczne koszty, nie tylko materiałowe, ale etatów. Ktoś ten papier musi kserować i przewalać.
#polska #gospodarka #ekonomia #gornictwo #podatki
ale takie wpisy mają sens, kropla drąży skałę, a czasem zmienia się świadomość wielu ludzi, którzy już mogą wywierać nacisk na zmiany :)
@prohackuser: Dokładnie. Powinni znaleźć lepszy sposób na zachęcanie do rolnictwa - np. loterię wizową, jak w NZ.
Ostatni punkt to mój faworyt bo chyba zostaje spełniony jak pierwszy czyli gdzieś za ok 25 lat. Jak mi się marzy aby nawet dokumenty w urzędach były elektroniczne, wszystkie wnioski i tylko to co na prawdę potrzebne do druku. A i jeszcze elektroniczna archiwizacja wszystkiego co papierowe aby tego nie gromadzić. Dlaczego jeszcze tego nie ma.!?! KRŁAAAAA DLACZEGO!?!(╯°□°
wielu rolników weszło też w uprawę czegoś bardziej "egzotycznego" i koszą niezły hajs
@dugi123: nie ma tego, przez rozproszenie i niezależność urzędów. Lobby urzędników będzie zawsze wywierać swoje wpływy. Dlatego tak wolno postępuje uproszczenie podatków, naczelnicy skarbowi się w---------ą
@prohackuser: no fakt, ale nie zmienia to faktu że rolnictwo to nie przemysł narkotykowy, towar musi być. Lepiej za dużo niż za mało.
Jeśli chcesz żyć dobrze w Polsce, musisz zarabiać duże pieniądze, najlepiej z zagranicznych biznesów. Inaczej to można tylko emigrować.