Wpis z mikrobloga

Cytryny tak maja. Ja u siebie tak mam po 170 tys. Najśmieszniejsze ze tego żaden tapicer nie chce robić bo pianka jest wstrzykiwana w pokrowiec a nie jak zwykła gąbka formowana wcześniej.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: myślę że większe znaczenie ma nie sam przebieg a to ile razy wsiadano i wysiadano z auta. Sprzedawałem 1.5 roku temu VW polo 20 letnie, niby tylko 160k przebiegu, połowa życia auta w rękach drobnej kobiety a fotel wygnieciony i poszarpany na jednej krawędzi jakby się tam batalion przewalił.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Jak najbardziej może. Mam identyczne fotele i wiem jak je zniszczyłem przez ostatnie 50tys km. Wcześniej autem jeździła kobieta i przez 100 tys nie wyciorała ich tak jak ja przez połowę tego. Słaba skóra + wysokie boki + pewnie styl wsiadania i efekt jest wyraźny i cholernie nie fajny :(
  • Odpowiedz
@George_Liquor: model po 2008, póki co same zaniedbane sztuki, moja skodziana z przebiegiem prawie 400k jest lepiej utrzymana niz te c5tki co są
najgorsze że jak wpadnie jakieś ciekawe ogłoszenie to okazuje się często że automat albo zwykłe zawieszenie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@George_Liquor: nie wiem jaki masz automat w 2gen, ale ten w 3gen nie załapuje tak jakbym chciał... ma takiego laga przy starcie, ciężko jest mi to określić w słowach
dlaczego jeszcze nie zależy mi na automacie? bo typowe miasto to 20-30%, więc nie przeskadza mi manualna zmiana biegów
  • Odpowiedz
Ogólnie automat w cytrynie nie jest mega responsywny chyba że depniesz to wtedy idzie jak burza. Ja mam A4, czyli 4 biegowy. Ciekawe czy szukasz cytryny bardziej sportowej bo ja właśnie kupiłem od kolesia co chciał zmienić bo mu styl jazdy się nie podobał, wolał coś o twardszym zawieszeniu. U mnie akurat nie ma opcji sport do usztywniania zawieszenia.
  • Odpowiedz
@George_Liquor: tylko że nawet tryb "sport" w 3gen nie daje takiego usztywnienia jak pewnie wszyscy oczekują
ja chcę autko komfortowe, a nie sztywne, stąd decyzja o c5
czy mi sie uda kupić? nie wiem, chciałbym zmienić autko i stale śledzę ogłoszenia, ale zakup auta które nie jest złomem to nie lada wyzwanie, mówię serio
no i wszechobecne 1.6 HDI podczas gdy ja szukam 2.0 ehhh ( ͡° ʖ̯
  • Odpowiedz