Wpis z mikrobloga

Które z tych seriali polecacie oglądać i dlaczego?
#seriale #serial #netflix

1. Grey's Anatomy
2. Breaking Bad
3. Skam
4. Szkoła dla Elity
5. Insatiable
6. Sense8
7. Czarnobyl
8. MindHunter
9. the 100
10. Supernatural
11. Dynastia
12. Seria Niefortunnych zdarzeń
13. Black Mirror
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OstatniZnak: Black Mirror. Pierwszy sezon z każdym odcinkiem pogłębiał mój opad kopary. Dalej też było dobrze, ale bez takiego szoku, chociaż to pewnie dlatego, że już spodziewałem się, że będzie "mocne", a nie dlatego, że spadł poziom. Super serial, który w zasadzie nie jest serialem, bo każdy odcinek to zamknięta całość. Oglądasz jeden i idziesz spać, bez ryzyka, że Cię wsyśnie na całą noc. W drugiej kolejności Breaking Bad. Jest
  • Odpowiedz
@OstatniZnak: sense8 spoko, na prawdę świetny koncept i fabuła, ale kompletnie z-----e lore gdzie lewactwo jest upchnięte po każdy centymetr swiata, a każdy z bohaterów jest idealnym odzwierciedleniem teczowego świata. Mamy tu i transy, i homo i dyskryminowanych czarnych, i nawet o dziwo Azjatkę która ma typowo z-----e azjatyckie życie. No mnóstwo tematyki z lewej strony. Ale jeśli ci nie przeszkadza albo przelkniesz to (tak jak ja) to na serio
  • Odpowiedz
@OstatniZnak:
Czarnobyl - ciekawy i krótki, do obejrzenia w jeden wieczór, więc warto.
Breaking Bad - po prostu ciekawy, jak pisali wyżej
Supernatural - ciekawy, lajtowy serial, ale tylko do chyba 5 sezonu, później już za bardzo namieszali
Grays anatomy - na początku ciężko się go ogląda i wydaje się nudny, ale potem zaczynasz zżywać się z bohaterami i lekko uzależnia ;D
  • Odpowiedz
@OstatniZnak: Taaa, z czego jeden bohater jest trans, drugi homo, inny gnębiony, inny okazuje się czarnym Dżami czanem jeszcze inni ćpa, i tak dalej. Chodzi mi o odsetek takich ludzi w społeczeństwie a % w tym serialu i tego jak podprogowo jest to pokazywane. Ale po Wachowskich więcej się nie spodziewałem.
Żeby nie było, nie hejtuje samych w sobie takich osób, po prostu upychanie na siłę wszystkiego w jednym psuje
  • Odpowiedz
Supernatural - ciekawy, lajtowy serial, ale tylko do chyba 5 sezonu,

Dokładnie. Jak zaczynają się pojawiać anioły i demony, to możesz śmiało przestać oglądać. Z Netflixa jeszcze warte uwagi jest Stranger Things i Dark, jeśli masz ochotę na coś z elementami fantastyki.
@OstatniZnak:
  • Odpowiedz