Wpis z mikrobloga

• 0
@MartinCh Generalnie koncept jest znany i ogólnodostępny. Więc trudno mówić, że coś ukradli. Tylko jako pierwsi próbują upopylarnic ta technikę.
  • Odpowiedz
@Variv: Nie mam na myśli ray tracingu tylko to jak postępuje NV. Biorą jakiś składnik i sprzedają to w swoim marketingowym cieście. Był fanowski mod do Q2 z obsługą RT a chwilę później zieloni wydali to samo pod własnym szyldem. To samo uczynili niedawno z Minecraftem. Generalnie ray tracing jest spoko ale nieco przereklamowany. Ot fajnie jest popatrzeć na ładniejsze kałuże w grze.
MartinCh - @Variv: Nie mam na myśli ray tracingu tylko to jak postępuje NV. Biorą jak...
  • Odpowiedz
  • 0
@MartinCh Czy ja wiem czy przereklamowany. Dla mnie to jest nowa jakość. W końcu coś w grafice się ruszyło do przodu. Do rego minecraft dużo zyskuje dzięki temu.
Bardziej mniej interesuje jak RTX wypadnie z RT w formie moda opartego o shadery. Bo już taki mod jest. Spodziewam się lepszej wydajności na RTX bo re szaderowe to zarzynaja GPU (nawet same shadery mocne bez RT mocno GPU obciążają).
Po trailerze mogę
  • Odpowiedz