Aktywne Wpisy
jegertilbake +27
#antynatalizm
Czy od początku istnienia tego tagu lub może istnienia ludzkości podał ktoś w końcu choć jeden dobry argument za posiadaniem potomstwa czy dalej nic?
Dawno tu nie zaglądałem więc będę wdzięczny za update tl;dr
Czy od początku istnienia tego tagu lub może istnienia ludzkości podał ktoś w końcu choć jeden dobry argument za posiadaniem potomstwa czy dalej nic?
Dawno tu nie zaglądałem więc będę wdzięczny za update tl;dr
brh4life +634
UDAŁO SIĘ!
Zbudowałem wehikuł czasu! Piszę do was z 2030r, na dowód wrzucam screena z głównej!
Zbudowałem wehikuł czasu! Piszę do was z 2030r, na dowód wrzucam screena z głównej!
O co chodzi? przy ruszaniu samochód robi "kangurka", czyli niekontrolowane i gwałtowne przyśpieszenie do przodu, tak jakbyście próbowali odpalić bez sprzęgła. Żeby się z tym uporać trzeba dać więcej gazu, żeby ominąć tę "dziurę", co może skutkować nadmiernym zużyciem sprzęgła. W moim citroenie z wolnossącym 1.6 (2018) zauważyłem takie jaja między 1000 a 1500 obrotów. Silnik próbuje "przeskoczyć" ten zakres obrotowy, przy odpuszczaniu gazu jest podobnie.
Jak myślicie, czy to wina poszczególnych koncernów czy dostawców jakichś części? Też macie ten efekt w swoich samochodach?
#kangurgate #motoryzacja #vw #opel #kia #citroen #vag #peugeot #psa
Użyszkodnik to największa zakała dzisiejszej techniki - jej najsłabszy element.
Gdzie
Ogolnie nastepne auto biore z AT, bo sie juz nawachlowalem ;p.
Operator=kierowcy, uzyszkodnik.
Soft - mozliwe, ale czy miliony wydane na badania moglyby przepuscic taka usterke? Me think not i jest to problem wyimaginowany - teraz sie okaxuje, ze wszystkim szarpie
@ZdeformowanyKreciRyj:
teoretycznie tak powinno być że jeśli komputer widzi że się nie wyrobi (z tym targetem wytworzenia mocy) to powinien otworzyć zawór od "biegu jałowego" . z tym że to jest "wolne regulowanie ciągu"
ACZKOLWIEK ecu może też "szybko regulować ciąg" poprzez ekstremalne przyśpieszenie zapłonu/ odcięcie paliwa/
to nie wina kierowcy
mapa elektronicznego pedału gazu w nowych autach to słaby żart
@Account_executive: no ja mam 1.6vti 115 więc zupełnie inna konstrukcja i czasem to jest