Wpis z mikrobloga

• 0
@Wolsky stilo odpuść, jest bardzo awaryjny.

Punto jak najbardziej, jest prosty jak obsługa cepa a przy okazji tani jeśli chodzi o naprawy, jedynie przed zakupem sprawdź jego historie oraz to czy na miejscu pasażera kiedyś nie było drugich pedałów ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ci do Clio ciężko mi się wypowiedzieć ale z tego co wiem to francuzy zazwyczaj są najlepiej wyposażone jeśli chodzi o wnętrze, tyle że
  • Odpowiedz
@magiol wystarczy że kupi stilo z końca produkcji i nie jest awaryjny Podobnie z peugeotami
Części do Clio są tanie jak barszcz i ma banalnie prostą budowę
  • Odpowiedz
  • 0
@Wolsky Mam Clio 1.5 dCi 106km, wbrew temu co mówią poza olejem co max 15k nic nie musiałem robić. Na trasie tak do 90 km/h będziesz miał spalanie koło 4,5l/100km. A maksymalnie poleci i 180 km/h. Dobra opcja imo
  • Odpowiedz
@Wolsky: miałem Grande Punto 1.4 8V - mój pierwszy nowy samochód z salonu. Służył mi 7 lat praktycznie nic się nie działo, poza alternatorem, który padł raz no i tak to klocki, płyny i zawieszenie. To był jeden z lepszych samochodów jaki miałem wspominam go bardzo dobrze :)
  • Odpowiedz
@Wolsky: ja kupilem w tym roku grande punto 1.2 65KM z 2008, zagazowalem i jestem mega zadowolony, bo jakies ~42 litry gazu staraczaja mi na okolo 550km xD. Moj jest krajowy, pierwszy wlasciciel word katowice, ale mial niedawno wymienione sprzeglo i rozrzad i jezdzi bezawaryjnie. Jak juz pisali wczesniej - czesci smiesznie tanie, a wiekszosc rzeczy zrobisz tam sam.
  • Odpowiedz
@jmuhha: jezdze dalej i planuje kolejne 2 lata nim pojezdzic ( ͡° ͜ʖ ͡°). Generalnie z powazniejszch napraw to robilem lewa półoś (tutaj drogo, ale to bylem w obcym miescie, dodatkowo ledwo sie pandemia zaczela i byl problem z czesciami), wymienilem w zeszlym roku rozrzad. Wyskakuje mi czasem niskie cisnienie oleju, ale wymieniajac go co 10k km wlewam jeszcze taki preparat do czyszczenia silniki i na
  • Odpowiedz
@jmuhha: Po wordzie jestem 4 wlascicielem, sprzeglo bylo robione juz przez kogos wczesniej. Troche fotel z przodu jest wysiedziany mimo okolo 170k km przebiegu, ale i tak daje rade
  • Odpowiedz