Wpis z mikrobloga

@potente: jeszcze zależy od wieku. Ja miałem poniżej 26 lat, jak brałem tam samochód i najtaniej wychodził TopCar, bo jako jedyni już od 24 roku życia nie naliczali ekstra opłat. Za 50 zł za dzień miałem nowe Clio i choć miał być trzydrzwiowy samochód, to był pięcio. Wypożyczałem przez jakąś porównywarkę, jak nie znajdziesz taniej, to mogę jej poszukać w mailach. Tańsze wypożyczalnie wychodziły po 35-40 zł, ale dla mnie
  • Odpowiedz
@potente: nadal są dobre ceny w TopCarze na termin za tydzień. Ja rezerwowałem miesiąc wcześniej, to pewnie trochę wpłynęło na cenę.

GoldCar ma jeszcze niższe ceny, ale różne rzeczy piszą o tej wypożyczalni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mk321: Zachód słońca też oczywiście widać. Dla nas to była kwestia noclegu. Dzień wcześniej podeszliśmy do schroniska i na drugi dzień, półtorej godziny przed wschodem wyruszyliśmy na szczyt. Poza tym, nie byliśmy "ograniczeni" czasowo. Masz potem cały dzień na zejście z góry. Jeśli chciałbyś oglądać zachód słońca i nocować w schronisku to musisz się wyrobić przed 22:00 bo o tej godzinie zamykają schronisko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mk321: z 2 względów o których teraz moge pomyśleć (zakładając że całą droge pokonujesz pieszo, bo ogolnie w dzień dziala kolejka ktora dowiezie Cię na hakies 3000m):
1. Zeby wejść miedzy 9 a 18 trzeba miec pozwolenie, łatwo to zalatwic, ale troche to trwa i jeśli pogoda sie w ten dzień zepsuje to masz lipę bo pozwolenie przepada
2. Lepiej wchodzic po ciemku niz schodzić, przynajmniej po tym wszystkim tak
  • Odpowiedz
Przy oddawaniu samochodu obejrzeli go jedynie z grubsza i tyle.

@ortofosforan: Brałem na różnych wyspach hiszpańskich samochody z lokalnych wypożyczalni. Jedyne co ich interesowało to gdzie mniej więcej zaparkowałem i tyle. Żadnego oglądania czy sprawdzania paliwa.
  • Odpowiedz
@mk321: Generalnie łatwiej i bezpieczniej jest wchodzić po ciemku, niż schodzić. Poza tym wydaje mi się, że schodząc łatwiej rozglądać się i podziwiać widoki.
Dodatkowo, w nocy jest chłodniej, a chłodzenie pomaga we wchodzeniu pod górę. :)
  • Odpowiedz