Wpis z mikrobloga

@potente: Miałem z Cicara. Ubezpieczenie mają w cenie (trzeba na to uważać, niektórzy każą sobie osobno dopłacać, a lepiej je mieć niż "w razie w" pluć sobie w brodę). Wtedy oferowali z takich małych badziewi Ibizę z 1.2. Do przemieszczania się z punktu A do B się nada, ale powiedzieć, że dynamiką nie poraża, to nie powiedzieć nic. Żeby to pod górkę jechało, to pierwsze 3 biegi do odciny, a
  • Odpowiedz
@NyanNyan: Ogromne dzięki! Będę sporo jeździł, więc zastanowię się nad czymś z półki wyżej niż polówka (zarówno pod względem komfortu, jak i mocy silnika).
  • Odpowiedz
@potente: Zorientuj się jak wygląda cenowo wypożyczenie, bo np. w Cicarze było tak, że wypożyczenie auta na 4 dni wychodziło drożej niż na tydzień :) Może się bardziej opłacać wziąć auto na 2 tygodnie (jeśli na tyle lecisz) niż na 10 dni. Na ich stronie masz taki prymitywny kalkulator - jak rezerwujesz od-do i co, to ile chcą kasy. Warto sprawdzić zawczasu. Miałem też taką akcję, że chciałem pewne auto
  • Odpowiedz
@NyanNyan: Sam jechałem w zeszłym roku, Katowice - Huelva ok 3300km, spalanie 7,1 z tempomatem na 140km/h. Prom kolo 300€ w jedną stronę bez kabiny, zwykly fotel. Mieszkalem tam prawie 5 miesięcy i wróciłem w grudniu do Polski. Fajna przygoda, ale ta wyspa na dłuższą metę się nudzi :)
  • Odpowiedz
@wildesign: Bo jest relatywnie mała, a i liczba atrakcji ściśle ograniczona. Fakt, to nie mikrowyspa, ale jeśli możesz w jeden dzień ją na rowerze objechać (tak z przymrużeniem oka, chodzi o dystans), to gigantyczna to ona nie jest. Niemniej jako miejsce, gdzie można sobie spędzić emeryturę, dla części ludzi byłaby czymś idealnym.
  • Odpowiedz
nie ma od lat jak armas sie utopil

@Sorcerer001: To nie ma do innych portów? W Los Christianos na pewno jest port, zgaduję że to nie jedyne dwa na wyspie. A o tym wypadku to nie słyszałem, ciekawe info, dzięki Mirek.
  • Odpowiedz
@NyanNyan: mieli w zeszlym roku puscic znowu to polaczenie, ale jak zwykle marokanczycy d--y dali, zrobili gowniany remont i nikt nie bedzie ryzykowal kolejnego utopionego promu. Nie wiem tylko gdzie to stoi bo tu jest przeciez Mañana
  • Odpowiedz