Wpis z mikrobloga

Bardzo ciekawe zjawisko - alt season. Ogólnie chciałem się przychylić troszkę nad tym zjawiskiem, bo moim zdaniem jest mocno przesadzone.

Ogólnie wiele osób na Sztimie, Wykopie i pewnie na facebookach czeka na Alt Season, czyli czas, w którym Shitcoiny osiągają naprawdę wysokie ceny. Wszystko się zgadza.

Tylko jak często mieliśmy alt sezony w historii? Wszystko zależy od tego co uznamy za alt season. Czy chwilowe wybicie shitcoina i powrót do pionu to alt season? Raczej nie. Moim zdaniem patrząc na wykres alt season był raz, taki typowy, duży. Wiele osób odkupuje się w shitcoiny masowo i czekają na kolejny altseason. Tylko pytanie czy jest to wiara czy jakieś domniemanie?

Jest parę hmm ... czynników, które mogą doprowadzić do megabaniek, ale one są w takich powijakach, że ciężko cokolwiek tutaj powiedzieć - DAO? Ciekawi mnie czy serwisy społecznościowe mogą być obiektem bańki (w sensie na eurogąbkach xd). Niektórzy wierzą, że STO stworzy bańkę ...

Ale na mój stan wiedzy (inni mogą mieć inne zdanie), nie ma za bardzo energii na kolejną bańkę i alt season, może Halving, ale czy Halving nie spowoduje wzrostów BTC (jeśli będą, halvingi na LTC to katastrofy xD) bez shitów? Na ile to czasem nie jest oszukiwanie samego siebie, że musi być i tyle, jak skarpetki na świętego mikołaja i czarna polewka na obiad u rodziców twojej dziewczyny

#bitcoin #kryptowaluty
  • 36
@plaisant: @m00n: No zobaczymy. W ciągu 6 letniej ekspansji altów mieliśmy 1 raz takie coś. Ogólnie przyszłość jest nieznana, wiadomo.

Oczywiście ktoś uzna delikatne wybicie alta za alt season, ale tak naprawdę duży to 1.
@fervi: Myślę, że może być alt sezon 2.0 - czyli potrzebujemy konkretnej rewolucji/zmiany/nowości. Jeśli wszystko co != bitcoin jest altem, to naiwnie jest sądzić, że nigdy już nie zobaczymy ładnej pompy na nich (możliwe, że te konkretne jeszcze nie istnieją). Co jakiś czas trzeba będzie zwabić nowych ludzi do tematu :D.

Ale tak jak pompy BTC są co raz mniej spektakularne, tak i alt sezony będą co raz uboższe w ich
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fervi: @plaisant: wlasnie dlatego narazie nie ma co liczyc. Alt season bedzie wtedy, gdy wiekszosc tych bezwartosciowych shitow wyparuje calkowicie z rynku, a ludzie stracą nadzieje aby sie w jakikolwiek ładować. Wowczas przyjdzie alt season.
@Simple-Man: może gdy bitcoin będzie spadał po ATH wtedy część zacznie odpływać w shity hmmm a jak skoczy na nowe ATH i będzie boczniak przez kilka miesięcy i dalsze wzrosty coś podobnego do dzisiejszej sytuacji skoczył na 10k i się trzyma ... i nie będzie alt season ¯\_(ツ)_/¯
@WykopObserwujeCie: W 2017 wymieniałem hajs na Bitcoiny do 3 miesięcy, może połowy 2018 roku. Więc pewnie ogólnie tak, jakbym 100% ładował to bym był przerażająco w dole.
Tak (wtedy) z 0.8 BTC zrobiłem 1.3BTC w ~3-4 msc.

Co do botów to ogólnie ciekawa historia. Ogólnie dostałem bilet na SteemFest, bo typ nie mógł jechać. Tam w reklamówkach co dawali oprócz naklejek i ulotek był kod do Steem Monsters na "starter pack".
@WykopObserwujeCie: Noisy trochę odpuścił ze Steem, nie wiem co teraz robi. Ogólnie nastroje są mieszane. Moim zdaniem z tego co obserwuję dużo pracy idzie w ogólną propagandę (Wiesz, że Steem jest 7 platformą pod kątem ilości programistów? Jeśli nie to już wiesz), ludzie się kłócą bo Steemit zapowiedział, że będzie sprzedawać tokeny cały czas (nieważne czy wzrośnie kurs czy spada), moim zdaniem (bo ludzie ogólnie przyznają mi rację nieoficjalnie, ale nie
@fervi: bo jak trzymasz takie gówno jak np. req, dragonchain albo deepbrainchain, zero użytkowników i idiotyczny use case to zostają ci tylko złudne nadzieje w postaci głupich memów.

co było głównym hype w drugiej połowie 2017? "ethereum killer" (eos, tron, neo, tezos, cardano, itp) albo rozwiązania do ethereum (omg, raiden, link, itp). Nawet teraz większe ieo to harmony "drugi ethereum" albo matic czy celer, czyli skalowanie ethereum na layer 2.
Cały
@megaloxantha: Też mi się nie wydaje, że anonimowe alty przejdą do mainstreamu. Są dość kontrowersyjne medialnie, a to może być problemem. Już bez nich mamy problemy i jakieś wyssane z tyłka insynuacje.

Cóż, jedziemy w to samo miejsce - w przyszłość
Hype na ethereum skończyło się w połowie 2018 po tym jak nagle odwołali hybrydowy PoS

@megaloxantha: Ale ty #!$%@?. 95% ludzi kupujących ETH o tym nie wiedziała, nawet nie wiedzą co to PoS do tej pory. Poza tym PoS gówno zmienia. Teraz więksdzość ma PoS. Pocieszny jesteś z tymi usprawiedliwieniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

skalowanie eth2 będzie większe od jakiejkolwiek obecnej konkurencji, więc to temat zamknięty

Buehehe