Aktywne Wpisy
RobieZdrowaZupke +95
U mnie w domu się zawsze jadło majonez Winiary i myślałem, że ludzie sobie robią jaja z tym, że Kielecki smakuje jak ocet, lub przynajmniej przesadzają, bo gdzie bym nie jadł jakiegoś majonezu poza domem w burgerach czy w sałatkach to zawsze smakował tak samo. Pierwszy raz zjadłem kielecki jakoś rok temu i muszę przyznać, że ludzie nie przesadzają ani trochę xD
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można
uzytkownik2560 +75
A wracając do king arthur - to chyba mamy u nas dostępny jakiś odpowiednik? O porównywalnych czy takich samych parametrach?
Tez jestem skazany na market albo internet.
Pszenna razowa t2000 20%
Pszenna t650 80%
Zakwas 20%
Sól 2%
Hydracja 75-85%
Autoliza 60min
Wyrabianie 10-20min
2x 45min laminacja
4x 30 min składanie
Dzielenie i wstępne formowanie 30 min.
Formowanie i garowanie w lodówce 12-24h
Pieczenie, nagrzewanie gara rzymskiego w
Jack, jak na Jankesa przystało, piecze z Kanadyjskiej mąki. Spokojnie ujmij 10% całości wody z przepisu. Jest w nim też sporo żyta, co konsystencji nie pomaga.
@ComboBreaker: nie ma. W uk też nie ma. To jest All Purpose Flour, stosunkowonmocno glutowa. W UK mąki są co do zasady dość słabe na białko, chyba że z kanadyjskim ziarnem.
Co jest magicznego w tej mące ze jest "endemicznym gatunkiem"?;p przeciez to są zmielone ziarna zboża, reszta mi wyglada na dorobioną ideologię. Polski młyn inaczej zmieli niz młyn na biofarmie w us? Nie rozumiem tego.