@KiraQueen: niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego 1) jak są same białe postaci, to jest dobrze, ale jak są czarne, to źle, 2) jakie to ma znaczenie dla rozgrywki, skoro nawet nie widzisz mordy swojej postaci
@Azulana: nie wiem, bo może b. duża część graczy jest biała i lubią grać postaciami, które trochę ich przypominają, podczas gdy w Apex Legends normalnych białych jest w praktyce 0 (jak wspominałem, najbielszy typ hobbystycznie gazuje resztę), za to jest istny wysyp kolorowych i LGBT. Nikomu grać w takie gry nie bronię, po prostu jak widzę np. trailer do nowego Watchdogs, gdzie widzimy Londyn, w którym białych prawie nie ma,
@KiraQueen: jak ja grałem, to najbielszy był kolega od gazu (nadal był beżowy), a reszta była kolorowa albo jakaś dziwaczna. Rozumiem, że dodali 3 białasów do gry? EDIT: OK, dodali 2 - jakieś dziwadło w masce p-gaz i babkę z głową w kształcie piłki _(ツ)_/¯ Pominąłem tę panienkę od czarów. Tak czy owak, normalnego, faktycznie białego chłopa brak. Jest opalony Caustic cześć i czołem.
@KiraQueen: początkowo twierdzono, że to "non binary gender" postać i nie określano koloru skóry. Do tego brzmi jak facet. I łazi w pancerzu zakrywającym każdy milimetr kwadratowy ¯\_(ツ)_/¯ Gdy grałem nie mogłem grać babą z głową w kształcie piłki (nie, żebym chciał), bo chyba nie było jej w grze, ani dziwadłem z maską gazową (też go w grze nie było). Caustic czyli taki hindus/arab był do odblokowania. Ta psioniczna babka - nie wiem i nie pamiętam, ale raczej też trzeba było odblokować.
Tak czy owak, nawet po dodaniu nowych postaci, masz grę z okrągłym zerem normalnych, białych facetów, masz 2 białe baby i 2 homo niewiadomo, z czego jedno białe, a drugie określono jako białe chyba tylko po to, by tacy jak ty mieli
@Pantokrator: Czytając te wysrywy dostałem przerzutów. Śmieszny jest fakt totalnego braku samo refleksji i niezauważeniu jak poprawny politycznie jesteś, uważając że biały mężczyzna to powinna być domyślną postać. Jeszcze fikołki intelektualne by nie uznać tego że apex ma 2 ewidentnie białych mężczyzn i 3 białe kobiety.
Poprawność polityczna to tylko wygodne słówko dla rasistów, żeby nie musieć mówić, że nie mogą znieść nie białych postaci i kobiet w mediach.
@CynicznyMarksista: nie gram w serię Butterfeld i nie wiem, o czym piszesz. Ja nie czepiam się czarnych w grach, o ile nie są dodani na siłę. Jeśli gra jest o 2. wojnie światowej, to w czym M----n komu wadzi? W Rising Storm 2 M----n ma nawet łatwiej, bo w cholerę trudniej go w dżungli wypatrzyć, więc swego czasu połowa ludzi grała takowym bez koszulki, nieźle się można było wystraszyć, jak
@KiraQueen: "wysrywy", "wysrywy", "wysrywy" - skoro mnie żałosny ludziku obrażasz, to teraz słuchaj wyraźnie: to TY masz problem z faktem, że mam SWOJE WŁASNE preferencje odnośnie postaci w grach i niezbyt podoba mi się, gdy twórcy "uszczęśliwiają" mnie "turboróżnorodnością" polegającą na tym, że hetero-białych praktycznie brak. Tak, DLA MNIE biały mężczyzna to domyślna postać, bo jestem białym mężczyzną i całe życie grałem w gry białymi mężczyznami i tak mi odpowiada. Dotarło do tego
@KiraQueen: jesteś jednym z najbardziej stereotypowych lewackich chamów z pretensjami do każdego, kto nie myśli tak jak oni. Aha i oczywiście kluczowy argument: XD XD XD XD #czarnolisto
@Pantokrator: Uu #czarnolisto po tym się nie pozbieram. Nie jestem rasistą, ale to j----e lewactwo, stworzyło czarne postacie w gierce(czarni nie istnieją) i teraz nie mogę czerpać przyjemności z gry bo widzę murzynaaa kwii.
Ja nie czepiam się czarnych w grach, o ile nie są dodani na siłę
@Pantokrator: Wykopkom chyba wadzą, kobiety tak samo. Wiesz, może nawet i są dodani na siłę ale jak sam zauważyłeś biali mogą chcieć grać białymi, tak samo kobiety mogą chcieć grać kobietami, a osoby nie białe, postaciami nie białymi. A business is business. I większość gier jest raczej luźno osadzona w danych realiach.
Są tylko dwie rasy, biała i polityczna.
#bekazprawakow #neuropa
@KiraQueen: wszystko jasne, dlaczego prawactwo dąży do katastrofy klimatycznej
Nikomu grać w takie gry nie bronię, po prostu jak widzę np. trailer do nowego Watchdogs, gdzie widzimy Londyn, w którym białych prawie nie ma,
Rozumiem, że dodali 3 białasów do gry?
EDIT: OK, dodali 2 - jakieś dziwadło w masce p-gaz i babkę z głową w kształcie piłki _(ツ)_/¯
Pominąłem tę panienkę od czarów. Tak czy owak, normalnego, faktycznie białego chłopa brak. Jest opalony Caustic cześć i czołem.
A Bloodhound to jakieś homo nie
Do tego brzmi jak facet. I łazi w pancerzu zakrywającym każdy milimetr kwadratowy ¯\_(ツ)_/¯
Gdy grałem nie mogłem grać babą z głową w kształcie piłki (nie, żebym chciał), bo chyba nie było jej w grze, ani dziwadłem z maską gazową (też go w grze nie było). Caustic czyli taki hindus/arab był do odblokowania.
Ta psioniczna babka - nie wiem i nie pamiętam, ale raczej też trzeba było odblokować.
Tak czy owak, nawet po dodaniu nowych postaci, masz grę z okrągłym zerem normalnych, białych facetów, masz 2 białe baby i 2 homo niewiadomo, z czego jedno białe, a drugie określono jako białe chyba tylko po to, by tacy jak ty mieli
@Pantokrator: To murzyni w serii battlefield ci też nie przeszkadzają( ͡° ͜ʖ ͡°)?
Śmieszny jest fakt totalnego braku samo refleksji i niezauważeniu jak poprawny politycznie jesteś, uważając że biały mężczyzna to powinna być domyślną postać.
Jeszcze fikołki intelektualne by nie uznać tego że apex ma 2 ewidentnie białych mężczyzn i 3 białe kobiety.
Poprawność polityczna to tylko wygodne słówko dla rasistów, żeby nie musieć mówić, że nie mogą znieść nie białych postaci i kobiet w mediach.
Ja nie czepiam się czarnych w grach, o ile nie są dodani na siłę. Jeśli gra jest o 2. wojnie światowej, to w czym M----n komu wadzi?
W Rising Storm 2 M----n ma nawet łatwiej, bo w cholerę trudniej go w dżungli wypatrzyć, więc swego czasu połowa ludzi grała takowym bez koszulki, nieźle się można było wystraszyć, jak
@KiraQueen: "wysrywy", "wysrywy", "wysrywy" - skoro mnie żałosny ludziku obrażasz, to teraz słuchaj wyraźnie:
to TY masz problem z faktem, że mam SWOJE WŁASNE preferencje odnośnie postaci w grach i niezbyt podoba mi się, gdy twórcy "uszczęśliwiają" mnie "turboróżnorodnością" polegającą na tym, że hetero-białych praktycznie brak.
Tak, DLA MNIE biały mężczyzna to domyślna postać, bo jestem białym mężczyzną i całe życie grałem w gry białymi mężczyznami i tak mi odpowiada.
Dotarło do tego
Są tylko dwie płcie, mężczyzna i polityczna.
Są tylkie dwie rasy, biała i polityczna.
Są tylko dwie orientacje, hetero i polityczna.
Aha i oczywiście kluczowy argument: XD XD XD XD
#czarnolisto
@KiraQueen: i ta polityczna dzieli się na #neuropa i #4konserwy
@Pantokrator: Wykopkom chyba wadzą, kobiety tak samo. Wiesz, może nawet i są dodani na siłę ale jak sam zauważyłeś biali mogą chcieć grać białymi, tak samo kobiety mogą chcieć grać kobietami, a osoby nie białe, postaciami nie białymi. A business is business. I większość gier jest raczej luźno osadzona w danych realiach.