Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 321
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apdarw:
"Wojna o Seattle", "Krwawa Niedziela", "Festen", "Urodzeni Mordercy", "Alpha Dog", dowolny film Larsa von Triera oraz jeszcze byl taki slynny glosny film "Walc z Baszirem" oraz "Slon".

Kazdy z tych filmow jakos wgniatal w fotel.

Mimo wad - takze "Miasto 44" (to najlepszy obok "Kanalu" Wajdy polski film wojenny). Spis nie bylby tez kompletny bez
  • Odpowiedz
@apdarw: drobiazg, odpisales zanim zdazylem uaktualnic wpis wiec wrzucilem jako nowy z pelna lista filmow jakie Ci polecam. Prawdopodobnie moze spodobac Ci sie takze "HighRise" z Hiddlestonem.
  • Odpowiedz
"Wojna o Seattle", "Krwawa Niedziela", "Festen", "Urodzeni Mordercy", "Alpha Dog", dowolny film Larsa von Triera oraz jeszcze byl taki slynny glosny film "Walc z Baszirem" oraz "Slon".

@Xysz: O tej masakrze w Irlandii oglądałem kiedyś dokument (więc na fabułę też się skuszę). "Festen" też leci na listę, "Urodzeni mordercy" - 9/10, "Alpha Dog" - 8/10, "Walc z Baszirem" - 9/10, "Słoń" - tylko 3/10.

"Strange Days" mnie zainteresował, "Ciemna strona miasta" -
  • Odpowiedz
@apdarw: do uslug rowniez pozdrawiam :)

Jeszcze dodam, ze jesli masz cierpliwosc to polecam "Wymyk" z Wieckiewiczem, tez dosc mocna, zyciowa rzecz i calkiem niezly jest "Perfect Sense" z 2011 jak na swoj gatunek.

Z klasyki - "The Conversation" (1974) z Hackmanem pamietam, ze robilo wrazenie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@apdarw: "Nasza klasa" - film estoński z 2007 o przemocy szkolnej. Masakra. Drugi raz go nigdy nie dałem rady obejrzeć.
  • Odpowiedz
@gorzka: To dobrze mi się wydawało, już kiedyś o nim słyszałem. Nie miałem jednak jeszcze okazji się z nim zapoznać, więc dzięki ()
  • Odpowiedz