Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +551
Mówcie co chcecie, najlepszy polski komentator obecnie.
Nadąża za wydarzeniami na boisku, rzuca ciekawostkami. Płynny komentarz z nutką ironii.
Nalepką na ubikację jarają się tylko Mariusze
#mecz
Nadąża za wydarzeniami na boisku, rzuca ciekawostkami. Płynny komentarz z nutką ironii.
Nalepką na ubikację jarają się tylko Mariusze
#mecz
źródło: E6E2871D-7403-44FB-89CD-15EBE76ACCC7
Pobierz
donalejd +73
Co zabiło ten fantastyczny system? Dzisiaj tylko iphone albo samsung :/
#windowsphone #nokia #kiedystobylo #technologia
#windowsphone #nokia #kiedystobylo #technologia
źródło: Screenshot 2024-07-10 at 20.16.39
Pobierz

Na p0lskich uczelniach bez zmian...
źródło: comment_o3eMKuQq6XOczV2mO8hBTrGnIO5bJG4J.jpg
PobierzTo tak jakby smarować malucha WD 40 by zmienjszyc opor powietrza zamiast kupić nowe auto. Jak ma być wydajność to się pisze w C++/Ruscie i tam można walczyć o każdą milisekunde, niekoniecznie w tak głupi sposób jak na slajdach bo to robi kompilator z palcem w dupie. Ale Java
Dlaczego tutaj jest operator porównania?
źródło: comment_jjVwQ1VGBremgToTTlOqA7t6AIFfVooG.jpg
PobierzNie jestem programistą, ale to co wspomniałeś o wydajności, czasie pracy i wartości mocy obliczeniowej przypomniało mi świetny artykuł. Ukazanie innej perspektywy i pewnego trendu
https://tonsky.me/blog/disenchantment/
@LuxEtClamabunt: Programiści? Żeby 2 razy wydajniejszy kod trzeba poświęcić kilka razy więcej czasu niż na taki ok.
No a jako że programiści to jest większość kosztów przy
@AutomatycznyCzarodziej: powinni jeszcze dopisac ile czasu zajmuje wyrenderowanie tej strony, ja #!$%@? przy 1990 przegladarka ledwo wyrabia xD Widze ze berkeley tez ma niezlych specjalistow
Cooooo XD
Najczęstszymi argumentami z którymi się spotkałem są:
1. JIT moze zopptymalizować pod konkretna architektura i zestaw instrukcji bo wie na jakim procesorze jest