Aktywne Wpisy

Kiedy dostalam prace mama wziela mnie do sklepu i kupila dwie pary eleganckich spodni, żebym dobrze sie prezentowala w pracy. Na przecienie jedne kosztowaly 40 a drugie 13. Zapytala sie mnie pozniej jak ubiera sie moja znajoma z pracy. Powiedzialam jej ze elegancko. Dziewczyna ta nosi markowe sukienki, chodzi na szpilkach, codziennie nowa bizuteria xD czuje sie jak wiesniak. Ale z drugiej storny nigdy mnie nie interesowaly marki xD sama tez sie

Yuri_Yslin +36
Słabo wygląda kredytowanie w tym kraju w TOP5. Na przykładzie Warszawy, w Krakowie jest identycznie.
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para

Na p0lskich uczelniach bez zmian...
źródło: comment_o3eMKuQq6XOczV2mO8hBTrGnIO5bJG4J.jpg
PobierzJako ciekawostkę dodam, że np jak się robi kurs Harvardowski cs50 to tam na każdym kroku masz podkreślane, że styl pisania ma być konsekwetny i CZYTELNY dla innego człowieka i że właśnie nie warto robić jakiś chuje muje dzikie wensze, bo co z tego jak potem będzie tak jak piszesz czyli inna osoba będzie się zastanawiała "co autor miał na myśli?"
@droptable: Jak rozumiem tę optymalizację, porównanie to n cykli a rzucenie wyjątku m cykli, więc dla długości pętli N=m/n to się już opłaca?
@bzyku95: swoją drogą możesz się zdziwić jak często tego nie robi :D np podobny przykład jak z tego slajdu jeszcze w jre 10 się nie zoptymalizował, ale już w javie 11 - w------o cała pętle i po prostu zwracało wynik w obu wersjach.
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: i właśnie dzięki takiemu myśleniu mamy masę programów które zżerają za dużo ramu niż powinny, zużywają zbyt wiele czasu procesora niż powinny i zajmują zbyt
@Zelber: to wtedy nie
@DonTom: TO WTEDY NIE
Komentarz usunięty przez autora
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: no niekoniecznie. Co z tego, że jest stosunkowo tania, ale i tak liczy się każdy grosz i zawsze firmy będą na to patrzeć.
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: To jest bardzo zgubne podejście do kwestii optymalizacji oprogramowania. Niedługo dojdziemy do ściany wydajności komputerów, a co za tym idzie, prędzej czy później trzeba będzie inwestować w prawdziwych specjalistów, którzy wiedzą co to optymalizacja. Brute-force w stylu "AMD wincyj rdzeniuf" kiedyś się skończy, razem z karierami ludzi, którzy programują na androida
for (int i=0; i<=0; i++)
{
j+=10;
źródło: comment_RP9IbXTdDLD9GQeQbha5EkdMqk5ONHdM.jpg
Pobierz